Spor Kuyt: Benim için tarihi bir gün

Kuyt: Benim için tarihi bir gün

Paylaş
Kuyt: Benim için tarihi bir gün

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, ilk şampiyonluğunu yaşadığını ve sarı-lacivertli kulübün tarihinin bir parçası olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Dirk Kuyt, berabere kalıp, bitime 3 hafta kala şampiyonluğa ulaştıkları Çaykur Rizespor maçı sonrası katıldığı basın toplantısında, kendisi için tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, "İlk şampiyonluğum bu. Fenerbahçe Kulübü’nün tarihinin bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Umarım bundan sonra başka şampiyonluklarımız da olacak ama öncelikle bu şampiyonluğu doya doya kutlamak istiyoruz" diye konuştu.

"Bu takımın parçası olmaktan dolayı memnunum" diyen Kuyt, bu sezon tam anlamıyla takım olduklarını kaydederek, "Bir yandan da tüm Türkiye’ye bu yılın en iyi takımı olduğumuzu gösterdik" ifadesini kullandı. Fenerbahçe’nin yaşadığı zorlu süreçle ilgili soruya Hollandalı futbolcu, şöyle yanıt verdi:

"Takıma geçen sezon geldim. Geldiğim andan itibaren takımdaki hayal kırıklığını hissettim. Hiçbir zaman takımın düşmesine hiçbir oyuncu izin vermedi. Tam tersine başkandan başlayarak herkesi daha güçlü yaptı bu dönem. 3 Temmuz’dan bu yana devam eden sürecin bir döneminde yer almaktan gurur duyuyorum."

Eski takımı Liverpool’un İngiltere’de şampiyonluğa koştuğunun ancak bu akşam Chelsea’ye mağlup olduğunun hatırlatılması üzerine Kuyt, "Liverpool mükemmel bir sezon geçirdi. Hem bizim hem onların şampiyon olmasını istiyordum. Onların önünde birkaç hafta daha var. Umarım şampiyon olurlar ve iki şampiyon takım olarak dostluk maçı yaparız" ifadesini kullandı.

Kuyt, Hollandalı bir gazetecinin Türk futbolunu değerlendirmesini istemesi üzerine, "İki yıldır buradayım, Türk futbolu her gün ileriye gidiyor. Türkiye Ligi çok güçlü. Fenerbahçe geçen sezon Avrupa’da yarı final oynadı. Galatasaray da başarılı sonuçlar aldı. Bunlar da Türk futbolunun kalitesini gösteriyor" şeklinde konuştu.

AA

Haberin Devamı