Gündem Kuzenini kurtardı, kendi öldü

Kuzenini kurtardı, kendi öldü

Paylaş
Kuzenini kurtardı, kendi öldü

Sarıyer'de 13 yaşındaki kuzenini kurtarmak için girdiği havuzda elektrik akımına kapılan ve 33 gündür hastanede yaşam savaşını kaybeden Hüseyin Can Menekşe, gözyaşları içinde toprağa verildi

Maslak Acıbadem Hastanesi Morgu'ndan alınan Hüseyin Can Menekşe'nin cenazesi nöbetçi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Burada yakınları tarafından alınan Hüseyin Can Menekşe'nin cenazesi, Sarıyer Rumeli Feneri'nde bulunan Yeni Camii'ne getirildi. Cenaze törenine baba Ferhan, anne Leyla, ağabey Erdoğan Menekşe, abla Tuğba Kul okul arkadaşları ile yakınları katıldı.

AİLESİ PERİŞAN OLDU

Cenaze namazı öncesi musalla taşına konulan Hüseyin Can Menekşe'nin tabutu yanına ağabeyi Erdoğan Menekşe'nin yaptırdığı 'Abisinin kralı' yazılı bir çelenk konuldu.

Kardeşlerinin acısını hala üzerinden atamadıkları gözlenen ağabey Erdoğan ile abla Tuğba Kul namaz öncesi saatlerce tabutun başından ayrılmadı.İğne ile ayakta durabilen anne Leyla Menekşe ise namaza az bir vakit kala tabut başına gelerek oğlunu son yolculuğuna uğurladı.

Hüseyin Can Menekşe, Yeni Cami'de ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Rumelifeneri Aile Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

KUZENİNİ KURTARMAK İSTEMİŞTİ

İstanbul 'daki Haliç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2'nci sınıfında okuyan Hüseyin Can Menekşe (20), annesi, halası ve kuzeniyle birlikte, 30 Temmuz günü Tarabya Tunç Sitesi'nde oturan ablası Tuğba Kul'u ziyarete gitti.

Tüm aile, sitenin ortak havuzunun kenarında toplanırken, Menekşe'nin 13 yaşındaki kuzeni Hüma, suya girdi. Minik kız havuza atlar atlamaz çığlık atıp çırpınmaya başladı.

Hüma'nın elektrik akımına kapıldığını anlamayan üniversiteli kuzeni Hüseyin Can Menekşe de suya atladı. Ancak Menekşe'de suya atlar atlamaz çırpınmaya başlamıştı.

Çığlıklar atarak olayı anlamaya çalışan ablası Tuğba Kul'da Hüma'yı ve kardeşini kurtarabilmek için havuza daldı. Elektrik akımı bulunan havuzda çarpılan küçük kız ve annesi Tuğba havuzdan çıkmayı başarırken, Hüma'yı kurtarmak için suya atlayan kuzeni Hüseyin Can Menekşe havuzdan çıkamadı.

Olaya tanık olan site sakinleri, görevlilere, havuza elektrik veren şalterleri indirtti ancak artık çok geçti. Uzun süre elektrik akımına maruz kalan Menekşe, havuzun dibine doğru çökmüştü.

Çağrılan ambulans gecikince abla Kul ile eşi, Menekşe'yi kendi araçlarıyla hastaneye götürmeye karar verdi. Menekşe, yolda karşılaşılan ambulansa alındı. Yoğun bakıma alınan Menekşe hastanede 33 gündür sürdürdüğü yaşam savaşını bugün kaybetti.

Dilhun GENÇDAL/İSTANBUL (DHA)