Gündem Kuzeniyle düğün hazırlıklarında...

Kuzeniyle düğün hazırlıklarında...

Paylaş
Kuzeniyle düğün hazırlıklarında...

Tatil için Danimarka'dan Denizli'ye gelen ve kuzenine kaçtığı ortaya çıkan 20 yaşındaki Sibel, kuzeniyle evleneceğini açıkladı

Danimarka'dan ailesiyle birlikte tatile geldiği memleketi Denizli'de aniden ortadan kaybolan ancak daha sonra dayısının oğlu 19 yaşındaki Bayram Karabulut'la evlenmek için kaçtığı ortaya çıkan Danimarka vatandaşı 20 yaşındaki Sibel Bilgin, aşka boyun eğdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Sibel'in kuzeniyle evlenmek istemesi, akraba evliliğinin yasak olduğu Danimarka'da ise tepki gördü. Muhalefet partisi, Sibel'in mutlaka Danimarka'ya getirilmesi için hükümete baskı yaparken, bu ülkenin Türkiye Büyükelçiliği'ne bu konudaki girişimleri sonuçsuz kaldı.

Sibel 18 yaşını doldurduğu için Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre, istediği kişiyle evlenme hakkına sahip olduğu belirtildi. Ailesiyle birlikte 1 ay önce Denizli'ye tatile gelen Sibel Bilgin, 14 Temmuz Çarşamba günü anne ve teyzesiyle, dedesinin, Kirişhane Mahallesi'ndeki evine temizliğe gittikten hemen sonra ortadan kayboldu.

Annesi Fatmaana Bilgin ve babası Süleyman Bilgin'in kızlarının bulunması için polise ve Denizli Valiliği'ne yaptığı başvurulardan sonra başlatılan aramalardan bir sonuç alınamadı. Bu arada, Sibel Bilgin annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde pasaportunun Bayram Karabulut'un ailesine verilmesini istedi. Sibel daha sonra da Denizli Adliyesi'ne giderek savcıya verdiği ifadesinde zorla kaçırılmadığını, dayısının oğlu Bayram Karabulut'u sevdiğini belirterek, “Ben kaçırılmadım, kendi isteğimle gittim. Ailemle görüşmek istemiyorum. Bayram'la birbirimizi seviyoruz. Kimseden şikayetçi değilim” dedi.

Haberin Devamı

DANİMARKA'DA TEPKİ

Ancak Sibel'in kuzeniyle evlenmek istemesi, akraba evliliğinin yasak olduğu Danimarka'da tepki gördü. Muhalefet partisi, Sibel'in mutlaka Danimarka'ya getirilmesi için hükümete baskı yaparken, bu ülkenin Türkiye Büyükelçiliği'ne bu konudaki girişimleri sonuçsuz kaldı. Sibel 18 yaşını doldurduğu için Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre, istediği kişiyle evlenme hakkına sahip olduğu belirtildi.

Dayısının oğlu ile evlilik amacıyla kaçmasının Danimarka'da büyük ses getirmesinin normal olduğunu söyleyen Sibel Bilgin, “Danimarka vatandaşı olduğum için, Danimarka yasalarına göre kuzenimle evlilik yapamam. Bunun bilincindeyim. Ancak, beni de anlasınlar. Ne yapayım çok sevdim. Aşka boyun eğdim. 2 yıldır internet ve telefonla sürekli görüştüğüm Bayram ile evliliğime ailem izin vermediği için kaçtım.

Haberin Devamı

Benim için Danimarka bitti. Bundan sonra hayatımı Türkiye'de devam ettireceğim” diye konuştu. Danimarka'da temel eğitim sınavlarına girmediğini, bu nedenle Türkiye'de üniversite hayatına devam edemeyeceğini öğrendiğini dile getiren Sibel, “Danimarka'yı elbette özleyeceğim. Burada nasıl bir hayatımın olacağını şimdilik bilemiyorum. Ama eşimle mutlu olmak için elimden geleni yapacağım. Şu anda düğün hazırlığı içindeyiz” dedi.

Ramazan ÇETİN/DHA