Gündem Kuzey Irak'a sınırötesi harekât

Kuzey Irak'a sınırötesi harekât

Paylaş
Kuzey Irak'a sınırötesi harekât

Irak sınırından 3 kilometre içeri girildi. 4 PKK'lı öldürüldü. TSK, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava harekatı düzenlendiğini ve hedeflerin isabetle vurulduğunu açıkladı

İşte Genelkurmay'ın açıklaması:

Haberin Devamı

1. Şırnak ili Uludere ilçesi güneyinde, Türkiye - Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir üs bölgesine, 16 Haziran 2010 tarihinde saat 01:00'de teröristler tarafından saldırı teşebbüsünde bulunulmuştur.

2. Üs bölgesinde bulunan güvenlik kuvvetleri teröristlerle sıcak temas sağlamış, silahlı helikopterlerin desteği ile bölgedeki çatışmalar sabaha kadar devam etmiştir. Aynı zamanda bölge özel birliklerle de takviye edilmiştir. Bu çatışmalar esnasında bir uzman çavuş şehit olmuştur.

3. Saldırı teşebbüsünde başarısız olan teröristlerin, Kuzey Irak bölgesine kaçmaya başlaması üzerine üç Komando Bölüğü ve bir Özel Kuvvetler Taburu ile teröristler takip edilmiş ve sınır ile yaklaşık 2-3 kilometre derinlikteki çatışmalar neticesinde, dört terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu çatışmalarda teröristlerle birlikte dört adet kaleşnikof piyade tüfeği ve bir adet biksi makineli tüfeği de ele geçirilmiştir. Bu birliklerin bulundukları bölgedeki arama faaliyetleri halen devam etmektedir.

Haberin Devamı

4. Bu harekâtla koordineli olarak; daha derinlikte tespit edilen teröristler ile havan ve doçka uçaksavar mevzilerine de 16 Haziran 2010 günü saat 10:30 ile 11:45 arasında hava harekâtı icra edilmiştir. Hava harekâtı, harekât merkezinden izlenmiş ve hedeflerin isabetle vurulduğu görülmüştür.