Dünya Kuzey İrlanda'da seks skandalı

Kuzey İrlanda'da seks skandalı

Paylaş
Kuzey İrlanda'da seks skandalı

Kuzey İrlanda, bakan Peter Robinson ve milletvekili eşinin peş peşe gelen açıklamalarıyla şaşkına döndü

Geçen hafta siyasetten çekileceğini duyuran 59 yaşındaki Iris Robinson, dün bu kararının altında yatan nedenlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

KOCASINI ALDATTI, İNTİHARA KALKIŞTI

Iris Robinson, "psikolojik sorunlarının kişiliğini değiştirdiğini ve bir dönem hayatının kontrolünü kaybettiğini" belirtti ve "bu süreçte kısa süreli bir ilişki yaşadığını, içine düştüğü utanç ve pişmanlık yüzünden 10 ay önce intiharı denediğini" söyledi.

Olanları eşinin Mart ayındaki intihar girişiminden sonra öğrendiğini belirten 60 yaşındaki Peter Robinson da, "ilk anda ayrılma eğilimine girdiğini, ancak daha sonra 40 yıllık bağlılıklarını ve eşinin kendisine her alanda vermiş olduğu desteği de düşünerek evliliğini kurtarma kararı aldığını" açıkladı.

KARISINI AFFETTİ

Konuşması sırasında çok üzgün olduğu gözlenen Peter Robinson, "eşini sevdiğini, affettiğini, ancak ilişkilerinin akıbetinin zaman içinde belli olacağını" belirtti.

Kuzey İrlanda ve Birleşik Krallık parlamentolarında seçim bölgesi Strongford'u temsil eden Demokratik Birlik Partisi milletvekili İris Robinson, geçen hafta "psikolojik rahatsızlığı nedeniyle" siyaseti bırakma kararı aldığını açıklamıştı.

Haberin Devamı