Dünya Kuzey Kore’den ABD’ye 'uçaklarınızı vururuz' tehdidi

Kuzey Kore’den ABD’ye 'uçaklarınızı vururuz' tehdidi

Paylaş
Kuzey Kore’den ABD’ye 'uçaklarınızı vururuz' tehdidi

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, hafta sonu Kuzey Kore sınırında uçuş yapan Amerikan Hava Kuvvetlerine ait B-1B Lancer bombardıman uçaklarını vurmakla tehdit etti

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu görüşmeleri için New York’ta bulunan Ri, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ve ülkesi arasında artan gerginliği değerlendirdi.

'AMERİKAN UÇAKLARINI VURURUZ'

BM ve uluslararası toplumdan da savaş tehditlerinin gerçekleşmemesi yönünde sesler yükseldiğini söyleyen Ri, uluslararası toplumun, Kuzey Kore’yi savaşla tehdit eden ilk ülkenin ABD olduğunu unutmaması gerektiğini ifade etti.

Ülkesine savaş ilan eden ABD’ye karşı her türlü önlemi alma hakkına sahip olduklarını belirten Ri, "Hava sahamızda olsun ya da olmasın, ülkemizin yakınlarındaki Amerikan bombardıman uçaklarını vururuz." dedi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), hafta sonu Amerikan Hava Kuvvetlerine ait B-1B Lancer bombardıman uçakları ile onlara eşlik eden jetlerin, Kuzey Kore sınırında uçuş yaptığını açıklamıştı.


BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA


Kuzey Kore Dışişleri Bakanı'nın ABD'yi kendilerine savaş açmakla suçlaması ve uluslararası hava sahasında ABD uçaklarını vurma tehdidinde bulunmasının ardından Beyaz Saray'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Kuzey Kore'nin iddialarının 'absürd' olduğunun belirtildiği açıklamada 'savaş açmadık' ifadeleri kullanıldı.


HİDROJEN BOMBASI İÇİN PARTİ VERMİŞTİ


Kore Merkez Haber Ajansı (KCNA), Kim Jong Un'un nükleer bomba testine katkıda bulunan nükleer bilim adamlarını ve diğer üst düzey askeri ve parti yetkililerini tebrik etmek için büyük bir kutlama düzenlediğini açıkladı.

Çeşitli sanat performanslarının sergilendiği kutlamada Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Kore Merkez Haber Ajansı tarafından yayımlanan fotoğrafta hidrojen bombası testine katkıda bulunan nükleer bilim adamları ve mühendislerle birlikte poz verdi.

AA


BM Güvenlik Konseyi’nden Kuzey Kore’ye yeni yaptırımlar


Kuzey Kore'deki depremin nedeni hidrojen bombası çıktı

Haberin Devamı