Dünya 'Kuzey Kore, Trump-Kim zirvesi için Putin'e başvurabilir'

'Kuzey Kore, Trump-Kim zirvesi için Putin'e başvurabilir'

Paylaş
'Kuzey Kore, Trump-Kim zirvesi için Putin'e başvurabilir'

Kuzey Kore yönetiminin, ABD ile tansiyonun yükselmesinin ardından, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve ABD Başkanı Donald Trump arasında bir zirve ayarlaması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e başvurabileceği belirtildi

Washington merkezli Özgür Asya Radyosu'nun ABD'li uzmanlara dayandırdığı haberine göre, Pyongyang yönetimi Washington ile son dönemde ciddi ölçüde gerilen ilişkileri yumuşatmak için çıkış yolu arıyor.

Pyongyang'ın, Trump yönetiminin Rusya ile özel ilişkilere sahip olması nedeniyle Putin'e başvurabileceği kaydedilen haberde, "Eğer Putin, bu öneriyi kabul ederse, bunun sonucunda Trump ve Kim arasında ikili görüşme de yapılabilir" dendi.

'RUS VE KORELİ YETKİLİLER 15 MART'TA BİR ARAYA GELDİ'


Haberde, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı ABD Dairesi Başkanı Choe Son-hui'nin, 15 Mart'ta Rusya'nın Pyongyang Büyükelçisi Aleksandr Matsegora ve Rusya Enerji ve Güvenlik Merkezi Başkanı Anton Hlopkov ile bir araya geldiğine de dikkat çekildi.

Öte yandan Hlopkov'un silahsızlanma konusunda Putin'e danışmanlık yaptığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Pyongyang, bu görüşmede Rusya'ya ABD ile müzakere organize edilmesi için arabulucu olma talebini iletmiş olabilir."

Trump, Mayıs 2016'da verdiği bir demeçte ABD'nin sürekli yalnız bırakmaya çalıştığı Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la alakalı olarak "Kendisiyle konuşurdum. Bunda hiçbir sakınca görmüyorum" demişti.

Haberin Devamı