Dünya Kuzey yarımküre kara teslim

Kuzey yarımküre kara teslim

Paylaş
Kuzey yarımküre kara teslim

Avrupa'nın ardından ABD ve Kanada'yı da etkisi altına alan kötü hava koşulları, günlük yaşamı felç etti

ABD'de hayatı felç eden kar yağışı ve tipi Kanada'ya ulaştı. Hızı saatte 150 kilometreye kadar çıkan ve ABD'nin doğu kıyılarını vuran, hava trafiğini felç eden, elektrik kesintilerine yol açan kar fırtınası, şimdi de Kanada'nın doğusunda yaşanmaya başladı.

New Brunswick ve Quebec eyaletlerini vuran kar yağışı ve tipi yüzünden, kar kalınlığınını yer yer 20 ila 50 santimetreye kadar ulaştığı belirtiliyor. Yetkililer, başkent Ottawa ve ülkenin diğer iki önemli kenti Toronto ve Montreal'de uçuşların iptal edildiğini duyurdu.

Yetililer, yaklaşık 20 bin evin Kanada'nın New Brunswick, New Scotland ve Prince Edward İsland bölgelerinde elektriksiz ve soğukta kaldığını belirtiyor.

ABD'DE HAVAALANLARI AÇILDI

Şiddetli kar yağışı ve tipinin hayatı felç ettiği New York'ta, dün uçuşlara kapatılan JFK, LaGuardia ve Newark havaalanları tipinin sona ermesiyle birlikte yeniden açıldı.

New York'un JFK, LaGuardia ve New Jersey'in Newark havaalanlarında şimdilik sadece gidiş seferlerine izin verilirken bugünden itibaren havaalanlarının geliş seferlerine de açılmasının beklendiği bildirildi.

Noel tatilinden evlerine dönmek isteyen binlerce yolcu dün bin 500 uçuşun iptal edilmesi nedeniyle havaalanlarında mahsur kaldı. Kenttin bazı kesimlerinde 50 santimetreye varan kar yapışı ve şiddetli tipi yüzünden tren seferleri iptal edilirken metro ve otobüs seferlerinde de büyük aksamalar yaşandı ve çok sayıda sefer iptal edildi.

Kara gömülen arabalarını park yerlerinden çıkaramayan pekçok New Yorklu dün işe gidemedi ve bir günlük izin aldı. Kentin bazı semtlerinde elektrik kesintileri de yaşandı.

Tipinin sona ermesiyle birlikte bugünden itibaren kent yollarının trafiğe açılması ve hayatın biraz daha normale dönmesi bekleniyor.

Haberin Devamı