Kültür - Sanat KYK'nın 'Merhamet ve Güven' temalı Kısa Film Yarışması başvuruları için son 2 hafta
Paylaş
KYK'nın 'Merhamet ve Güven' temalı Kısa Film Yarışması başvuruları için son 2 hafta

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından düzenlenen Kısa Film Yarışması için 15 Şubat'ta başlayan başvurular 31 Mart'ta sona erecek

KYK Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre minyatür, fotoğrafçılık, tiyatro ve sinema gibi geleneksel, görsel ve sahne sanatlarında kurs ve atölye çalışmalarıyla sanatın her alanında gençlere ulaşmayı amaçlayan kurum tarafından düzenlenen “Merhamet ve Güven” temalı Kısa Film Yarışması için başvurular devam ediyor.

YURTLARDA KALAN TÜM ÖĞRENCİLER KATILABİLİYOR

Öğrencilerin görsel ve sahne sanatlarına yönelik düzenlenen kurs ve atölyelerde edindiği bilgi ve birikimleri ile teknik becerileri ve hayal dünyalarını yansıtabilecekleri özgün yapımların yer alacağı Kısa Film Yarışması’na KYK bünyesindeki yurtlarda kalan tüm öğrenciler katılabiliyor.

5-12 DAKİKA ARASINDA OLMASI GEREKİYOR

Yarışmaya katılacak eserlerin her türlü telif sorununu çözmüş olması ve süresinin jenerik dahil 5-12 dakika arasında olması gerekiyor. Aralarında Hülya Koçyiğit, Mustafa Uğur, Mesut Uçakan ve Ufuk Bayraktar'ın da bulunduğu gibi Türkiye’nin saygın sinema sanatçısı, yapımcı ve yönetmenleri yarışmanın jüri üyeleri arasında bulunuyor.
Değerlendirmenin nisan ayının ilk haftasında yapılacağı yarışma sonunda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri, Ankara’da yapılacak törenle verilecek.

VERİLECEK ÖDÜLLER

Geleneksel hale getirilmesi planlanan Kısa Film Yarışması’nda birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin, ilk ona giren öğrencilere de biner lira ödül verilecek. Dereceye giren on öğrenci kitap ve sertifika almaya da hak kazanacak.
Yarışmaya yönelik başvurular 15 Şubat'ta alınmaya başlanmıştı. Başvuru süresi 31 Mart'ta dolacak.

Haberin Devamı