Spor La Liga'da büyük kovalamaca

La Liga'da büyük kovalamaca

Paylaş
La Liga'da büyük kovalamaca

İspanya La Liga'nın 29. haftasında, Barcelona, sahasında ağırladığı Getafe'yi 2-1 yenerek liderliğini sürdürdü

Nou Camp’da oynanan maçta Barcelona, Dani Alves’in 17. dakikada ceza sahasından attığı şık golle 1-0 öne geçti. Bojan Krkiç 50. dakikada Barcelona’yı 2-0 öne geçiren golü attı.

Getafe, 88. dakikada Manu’nun ayağından bulduğu golle skoru 2-1’e getirdi ve maç bu skorla tamamlandı. Bu sonuçla puanını 78’e getiren Barcelona, Real Madrid ile arasındaki 5 puanlık farkın kapanmasına izin vermedi.

MADRİD DERBİSİNDE REAL GÜLDÜ

29. haftada Madrid derbisinde Atletico Madrid’i 2-1 yenen Real Madrid, puanını 73’e çıkardı. Atletico Madrid’in Vicente Calderon Stadı’nda oynanan maçta Real Madrid, Karim Benzema’nın 11. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti.

Real Madrid 32. dakikada Mesut Özil ile aradaki farkı 2’ye çıkardı. Atletico, 86. dakikada Sergio Agüero’nun attığı golle aradaki farkı 1’e indirdi ve maç 2-1 Real Madrid’in galibiyetiyle sona erdi.

Ligde geçen hafta 4. sırada yer alan Valencia ise Sevilla’ya Ivan Rakitic’in 70. dakikadaki golüyle 1-0 yenildi ve 4. sıraya düştü. La Liga’da 3. sıraya Athletic Bilbao’yı Marco Ruben’in 58. dakikadaki golüyle 1-0 yenen Villarreal yükseldi.

GOL KRALLIĞI

27 gol: Lionel Messi (Barcelona) Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
17 gol: David Villa (Barcelona)
15 gol: Fernando Llorente (Athletic Bilbao) Giuseppe Rossi (Villarreal)
13 gol: Pedro (Barcelona).

Haberin Devamı