Gündem 'Labirent geçit' hizmete açıldı

'Labirent geçit' hizmete açıldı

Paylaş
'Labirent geçit' hizmete açıldı

'Labirent geçit' hizmete açıldı

Rize'de altından bir cadde ile dört şeritli karayolu geçen yaya üst geçidi yaya kullanımına açıldı. 185 ton demir kullanılarak yapılan ve labirenti andıran üst geçit bir baştan diğerine yaklaşık 8 dakikada kat edilebiliyor.

Haberin Devamı

Rize Belediyesi tarafından yapımına 4 ay önce başlanan yaya üst geçidi inşaatı tamamlandı. Sahil Yolu üzerine geçen yapılan merdivensiz, çıkışları hafif rampa şeklindeki yaya üst geçidine ilave edilerek inşa edilen ve Atatürk Caddesi'ni sahil şeridine bağlayan üst geçit, yayaların kullanımına açıldı. İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ne de bir yolun ayrıldığı üst geçit, 185 ton demir kullanılarak 830 bin liraya mal edildi.

UZUNLUĞU 340 METRE

340 metre uzunluğundaki üst geçidi yayalar bir baştan diğerine yaklaşık 8 dakikada geçebiliyor. Cumhuriyet Caddesi ile Karadeniz Sahil Yolu'nun dört şeridinin altından geçtiği merdivensiz üst geçitten geçen yayalar, geçidin karışık ancak güzel olduğunu ifade ediyor. Vatandaşlar, " Caddeye inip, karayolundan geçmektense üst geçitle kolayca sahile geçebiliyoruz. Biraz karışık ama güzel oldu" dediler.

Bazı Rizelilerin, "Labirent gibi" diyerek karışıklığından yakındıkları üst geçite yön gösteren tabelaların asılması istenilmişti.

Haberin Devamı

ÜZERİNDEN MİNİBÜS GEÇMİŞTİ

Rize'de, ilave edilerek uzatılan yaya üst geçidinden 26 Mayıs 2009 günü İsmail Güngör adlı sürücü minibüsü ile yolun karşısına geçmişti. Aracında sürtünmelerden dolayı 2 bin liralık hasar oluşan Güngör'e trafik ekipleri 189 lira para cezası uygulamış, bu olaydan sonra geçidin her iki girişine de demir levha konularak araç girişi engellenmeşti.

DHA