Gündem Labirent üst geçit yan yattı!

Labirent üst geçit yan yattı!

Paylaş
Labirent üst geçit yan yattı!

Karmaşık rotasından ötürü 'lairent üst geçit' olarak anılan Rize'deki yaya üst geçidi yan yattı

Rize'de altından bir cadde ile dört şeritli karayolu geçen ve inşaatında sona yaklaşılan yaklaşık 300 metrelik yaya üst geçidi, üzerine dökülen betonun ağırlığına dayanamadı. Vatandaşların "Labirent gibi" değerlendirmesinde bulunduğu geçitte yana doğru yaklaşık 20 santimetrelik eğim oluştu. Vatandaşları da tedirgin eden eğim nedeniyle üst geçitte şimdi de düzeltme çalışması başlatıldı.

20 SANTİMETRE EĞİM

Rize Belediyesi'nin yapımına iki ay önce başladığı üst geçidin tamamlanabilmesi için çalışmalar hızla sürerken hesapta olmayan bir gelişme yaşandı. Yaya üst geçidi, çelik gövde montajı tamamlanıp üzerindeki yola beton döküldükten sonra yana doğru yaklaşık 20 santimetre eğim oluştu. Çevredeki esnafı tedirgin eden durum karşısında hemen önlem alındı. İki vinç tarafından çökmeye karşı havada tutularak desteklenen üst geçitte eğimi düzeltmek için çalışma başlatıldı. Yaya üst geçidi yapan firma görevlisi beton dökme işleminin ardından bir eğim oluştuğunu ve yaptıkları müdahale ile durumu düzelttiklerini söylerken yöre sakinleri de tedirgin oldu. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise, yaya üst geçidin çelik konstrüksiyonunda esneme meydana geldiğini, bununda doğal olduğunu belirterek durumun yapılan müdahale ile düzeltildiğini söyledi.

Haberin Devamı

ÜZERİNDEN MİNİBÜS GEÇMİŞTİ

Rize'de Sahil Yolu üzerine geçen yıl inşa edilen merdivensiz, hafif rampa şeklindeki yaya üst geçidini Atatürk Caddesi üzerinden sahil şeridine bağlamak için üst geçit inşaatı başlatıldı. Cumhuriyet Caddesi ile Karadeniz Sahil Yolu'nun dört şeridinin altından geçtiği, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ne de bir yol ile ulaşılan yaklaşık 300 metrelik merdivensiz üst geçitin 800 bin liraya mal olması planlandı. Karadeniz Sahil Yolu'nun devreye girmesinin ardından özellikle kent sahiline ulaşmakta bir hayli zorluk yaşayan Rizeliler çalışmaları olumlu ancak karışık bulmuş, "Artık Atatürk Caddesi'nden rahatlıkla sahile geçebileceğiz. Ama biraz karışık oldu. Labirent gibi. İnsanların burada yön bulması zor olacak. Üst geçide yön levhası gerekecek" diye değerlendirme yapmıştı.

Rize'de ilave edilerek uzatılan yaya üst geçitten 26 Mayıs 2009 tarihinde İsmail Güngör adlı sürücü minibüsü ile yolun karşısına geçmişti. Aracında sürtünmelerden dolayı 2 bin liralık hasar oluşan Güngör'e trafik ekipleri 189 lira para cezası uygulanmış, bu olaydan sonra yaya üst geçidinin iki girişine de demir levha konarak araç girişi engellenmişti.

DHA

Haberin Devamı