Spor Lakers ve Magic finalde

Lakers ve Magic finalde

Paylaş
Lakers ve Magic finalde

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de, Los Angeles Lakers Batı, Orlando Magic ise Doğu Konferansı'nda adını finale yazdırdı

Energy Solutions Arena’da Utah Jazz’a konuk olan Los Angeles Lakers, eşleşmenin 4. maçında da galip gelmeyi başardı ve 4-0’lık seriyle Batı Konferansı finalinde Phoenix Suns’ın rakibi oldu.

Lakers, 111-96 kazandığı 4. maçta, 32 sayı atan Kobe Bryant ve 33 sayı 14 ribaunt ile "double double" yapan Pau Gasol’un üstün performanslarıyla sonuca gitti.

İkinci çeyrekte farkı 22’ye çıkartarak Jazz’in seriye tutunma umutlarını azaltan Lakers, az hatayla oynadığı maçta rakibinin farkı kapatma çabalarına izin vermedi ve Batı Konferansı’nda son 3 yılda 3. kez adını finale yazdıran taraf oldu.

Gecenin diğer maçında, Atlanta Hawks ile Orlando Magic karşı karşıya geldi. Atlanta’da oynanan maçta Orlando Magic, rakibini 98-84 yendi ve seride durumu 4-0’a getirerek, Doğu Konferansı’nda finale kaldı.

NBA’de geçen yılın final maçında Los Angeles Lakers’a kaybeden Magic’te dün gece göze çarpan oyuncu, 22 sayıyla oynayan Vince Carter oldu. Geceyi, Dwight Howard 13 sayı 8 ribaunt, Rashard Lewis 17 sayı 6 ribaunt ve Jameer Nelson 16 sayı ile tamamladı.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Gecede, hayal kırıklığına uğratan ve uğrayan isim ise Atlanta Hawks’tan Joe Johnson oldu. Maçı 14 sayıyla tamamlayan Johnson, boyalı alandan yaptığı 15 şut denemesinden sadece 5’inde başarılı olabildi. 6 kez 3 sayı denemesinde bulunan ve bunlardan da sadece birinde isabet kaydeden Johnson, hem maç başlamadan önce, hem de sonra taraftarlarca sık sık yuhalandı.

Magic, serinin 4 maçında rakibine toplamda 101 sayı fark atarak bir rekora da imza atmış oldu. Orlando Magic, Doğu Konferansı finalinde Boston Celtics-Cleveland Cavaliers eşleşmesinin galibiyle oynayacak. Bu seride 2-2 eşitlik bulunuyor.

Haberin Devamı

AA