Gündem 'Lanetli' gemi!

'Lanetli' gemi!

Paylaş
'Lanetli' gemi!

Önce tayfadan biri kalpten öldü, sonra yangın çıktı, sonra da bütün tayfa gemiyi terk etti

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ndeki tersaneye bakım için gelen Kartal CK adlı kuru yük gemisinde tayfa olarak çalışan 40 yaşındaki Yaşar Tevfik Açıkalın'ın kalp krizinden sonra çekildiği Doğanlar Köyü Balıkçı Barınağı'nda yanan gemiyle ilgili soruşturma sürüyor. Jandarma, personelin ısınmak için yaktığı ateş sonucu çıkan yangının çok yönlü araştırıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Bandırma'da Doğa Denizciliğe ait "Kartal CK" isimli kuru yük gemisi geçtiğimiz hafta toplam altı personeli ile Erdek'in Tatlısu köyündeki özel bir şirkete ait tersaneye bakım için getirildi. Tersanede yer olmaması sonucu bu kez gemi ilçeye bağlı Doğanlar Köyü'ndeki balıkçı barınağına çekildi. Gemide bulunan Yaşar Tevfik Açıkalın cuma günü kalp krizi geçirdi. Ambulans ile Bandırma Güven Karahan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz personel yaşamını yitirdi.

KÖYDE DE KORKU YAŞANDI

Açıkalın'ın cenazesi yakınları tarafından morgdan alınıp İstanbul'a getirilirken gemide geçtiğimiz Cumartesi günü yangın çıktı. Geminin kaptan bölümünde yakılan kömür sobasının neden olduğu yangın Erdek ve Bandırma Belediyelerine ait itfaiye araçları tarafından söndürülürken 100 metre uzaklıktaki Doğanlar Köyü'nde korku ve panik yaşandı. Yangın sonrası 5 kişi kalan tayfa gemiyi terk etti.

Haberin Devamı

Erdek Liman Başkanı Cemal Yıldırım, yangının çıkış nedenini belirlemek için geminin gerçek sahibi, kaptan ve tayfaları tespit etmeye çalıştıklarını söylediler.

Olayla ilgili soruşturmaya Erdek Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

DHA