Dünya Las Vegas canisi Stephen Paddock'un saldırıdan önce yer ayırttığı belirlendi

Las Vegas canisi Stephen Paddock'un saldırıdan önce yer ayırttığı belirlendi

Paylaş
Las Vegas canisi Stephen Paddock'un saldırıdan önce yer ayırttığı belirlendi

Saldırganın daha önce Chicago’da ve Las Vegas’taki iki müzik festivalini gören mekanlardan yer ayırttığı belirlendi. Polis, saldırganın rezervasyon yaptırdığı odalarda kalıp kalmadığını açıklamadı

ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlediği silahlı saldırıda 59 kişiyi öldüren Stephen Paddock’un daha önce Chicago ve Las Vegas’taki iki farklı müzik festivalini gören iki mekandan yer ayırttığı ortaya çıkarıldı.

Polisin, ABD tarihindeki en kanlı silahlı saldırının faili olduğu belirtilen Paddock’un, önceki eylemlerine ve saldırıyı gerçekleştirme nedenine ilişkin soruşturması sürüyor.

Saldırının nedeniyle ilgili henüz net bir açıklama yapılmazken, Paddock’un saldırıyı tasarlayarak gerçekleştirdiği tezini güçlendirecek bazı ipuçları ortaya çıkarıldı. Paddock’un geçen ağustos ayında Chicago’da düzenlenen Lollapalooza Müzik Festivali’nin yapıldığı parkı gören Blackstone Hotel’den yer ayırttığı ancak bu tarihte Chicago’ya uğradığına dair bir delil olmadığı duyuruldu.


POLİS DETAY VERMEDİ


Saldırganın, Las Vegas’taki olaydan bir hafta önce düzenlenen "Life is Beautiful" Alternatif Müzik Festivali’ni gören yüksek katlı bir binadan da oda kiraladığı ifade edildi ancak polis konuya ilişkin detay vermedi. Paddock’un, katliamı gerçekleştirdiği Mandalay Bay Oteli’ne giriş yaparken de görevlilerden özellikle müzik festivalini gören bir oda talep ettiği kaydedildi.

Polis, Paddock’un saldırının ardından kaçmayı planladığını da bildirdi ancak bunu nasıl belirlediklerine ilişkin bilgi vermedi. Kız arkadaşı sorgulandı Öte yandan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) saldırı anında Filipinler’de olan ve ABD’ye dönen, Paddock’un kız arkadaşı Marilou Danley’i de sorguladı. Kadının, Paddock’un bu saldırıyı niye işlediğine ya da böyle bir saldırı gerçekleştireceğine ilişkin bilgisi ve sezgisinin olmadığını söylediği aktarıldı.


59 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞ 525 KİŞİ YARALANMIŞTI


Saldırganın Filipinler’deyken kendisine 100 bin dolar göndererek ev almasını istediğini anlatan kadının ifadesinde, "Para için minnettardım ama aynı zamanda benden ayrılmaya mı çalışıyor? diye endişe de ettim. Kendisiyle mutlu bir gelecek hayal ediyordum. Herhangi bir şiddet eylemi planladığını hiç sezmedim." dediği öğrenildi.


OLAYIN GEÇMİŞİ


ABD’nin Las Vegas kentinde Stephen Paddock, pazar gecesi konser alanında bulunan kişilerin üzerine yolun karşısındaki otelden ateş açmış, saldırıda 59 kişi hayatını kaybetmiş, 525 kişi yaralanmıştı. FBI, saldırganın herhangi bir uluslararası terör örgütüyle bağlantısının olmadığını açıklamıştı.

AA


Las Vegas’taki saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı



Las Vegas'taki silahlı saldırgan hakkında yeni detaylar



Las Vegas'taki gerçek katil silah lobisi



32. kattan katliam! İşte Las Vegas canisi Stephen Paddock...


Haberin Devamı