Dünya Las Vegas'taki gerçek katil silah lobisi

Las Vegas'taki gerçek katil silah lobisi

Paylaş
Las Vegas'taki gerçek katil silah lobisi

Las Vegas’ta pazar gecesi tarihinin en kanlı saldırısını yaşayan Amerika’da 59 kişi ölmüştü. Katil Stephen Paddock’un otel odasından 23 silah çıktı. Bireysel silahlanmadan yana olan Başkan Trump “Silah kısıtlamasına gidecek misiniz?” sorusunu “Sonra bakarız” diye geçiştirdi. Çünkü ülkede silah lobisini devirebilecek hiçbir kuvvet yok

Amerika Las Vegas’ta Stephen Paddock’un pazar gecesi kaldığı Mandalay Bay Oteli’nin 32’nci katından hemen yan taraftaki müzik festivaline katılanları taramıştı. 59 kişinin öldüğü, 527 kişinin yaralandığı katliam, Amerikan tarihinin en kanlı saldırısı olmuştu. Stephen Paddock’un saldırıdan önce uzun bir hazırlık dönemi geçirdiği ortaya çıktı.


10 ÇANTAYLA GELMİŞ


Saldırgan odayı 28 Eylül’de tutmuştu. 4 gün boyunca sürekli dışarı çıkıp elinde bavulla geri dönüyordu. Saldırganın otel odasına 10 çanta içinde 23 silah ve binlerce mühimmat taşıdığı belirlendi. Stephen Paddock otel odasından konser alanını en iyi gören noktaları belirledi. Sonra bu noktalara tripod kurdu. Ardından da tripodlara kendisinin yarı otomatikten tam otomatiğe çevirdiği 2 silah yerleştirdi. Bu silahlar dakikada 800 mermi atabiliyordu.



Stephen Paddock bu odadan dehşet saçtı.


‘SONRA BAKARIZ’


Stephen Paddock festivalin son konserini bekledi. Son olarak Jason Aldean sahneye çıkınca çekiçle tripodların önündeki camları kırdı ve ateş etmeye başladı. Polislerin geldiğini görünce de intihar etti. Bu saldırı bireysel silahlanma karşıtlarını harekete geçirdi.


Ancak bireysel silahlanmadan yana olan Başkan Donald Trump kılını kıpırdatmadı.



Katil için “Hasta” ve “Deli” terimlerini kullanan Trump dün bir gazetecinin “Silah kısıtlamasına gidecek misiniz?” sorusunu “Sonra bakarız” yanıtıyla geçiştirdi.


SİLAH VE GİTAR


Amerikalılar için silah günlük hayatın sıradan bir parçası. Bazı eyaletlerde 14 yaşındakilere silah ruhsatı veriliyor.



Oysa ülke genelinde ehliyet yaşı 16, içki alma yaşı ise 21! Silahlar müzik enstrümanları ile birlikte satılıyor. Nitekim Stephen Paddock da silahlarının bazılarını Nevada’daki ‘Guns & Guitars’ (Silahlar ve Gitarlar) mağazasından almış.


Silah mağazasında gitar dinletileri de yapılıyor.


SİLAH TUTKUSUNU KİMSE BİLMİYORDU



Stephen Paddock, Nevada’da Las Vegas’a 90 dakikalık mesafede 1.5 milyon liralık bir evde oturuyordu. Otel odasından 23 silah çıkan Stephen Paddock’un evine operasyon düzenleyen polis şok oldu. Çünkü evde de bir o kadar cephane ile mühimmat vardı.



Paddock 1.5 milyon liralık bu evde kalıyordu.

HEPSİ RUHSATLI 42 SİLAH


Evde patlayıcı hammaddelerinin yanı sıra 19 silah bulundu. Üstelik otel odası ve evden çıkan 42 silahın tamamı ruhsatlıydı. İşin en ilginç yanı ise; Stephen Paddock’un silah tutkusundan kimsenin haberi yoktu. Kardeşi Eric “Sadece 1 tüfeği olduğunu biliyordum” dedi.


Stephen Paddock otel odasında çekiçle kırdığı bu pencerelerden ateş açtı.


EMLAK MİLYONERİ


Kendisi 1.5 milyon liralık evde oturan Stephen Paddock’un Nevada ile Teksas’ta birçok gayrımenkulü vardı ve bunlardan her ay onbinlerce dolar kira alıyordu. Stephen Paddock 2 kez boşanmıştı.

POLİS GEÇ KALDI


● Festivalin son konserini veren Jason Aldean 22:00’de sahneye çıktı.

● Birkaç dakika sonra silah sesleri geldi.

● Polise ilk ihbar 22:08’de yapıldı.

● Fakat polis olayın ciddiyetini çok geç kavradı.

● Ancak 22:30’da bölgeden uzak durulması çağrısı yapıldı.

● Saldırganın yeri henüz belirlenememişti.

● Sonunda Mandalay Bay Oteli’nden ateş edildiği anlaşıldı.

● Polis katlarda arama yapmaya başladı.

● Bu sırada 137 numaralı odanın yangın alarmı çaldı.

● Katilin silahlarından çıkan dumanlar alarmı harekete geçirmişti.

● Böylece saldırganın yerini belirleyen polis 23:20’de odaya girdiğinde katil intihar etmişti.

Haberin Devamı