Gündem Lastiği getir parayı al

Lastiği getir parayı al

Paylaş
Lastiği getir parayı al

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yapılan gösterilerde araç lastiklerinin yakılmasının önüne geçmek için Emniyet Müdürlüğü tarafından ilginç bir uygulama başlatıldı

Cizre İlçesi'nde özellikle Şubat ve Mart aylarında artan gösterilerde yollara barikat kurulması ve trafiğe kapatılması için sıkça yapılan ve çevreyi kirleten lastik yakma eylemlerinin önüne geçebilmek için İlçe Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

Emniyet Müdürlüğü, aldığı yeni kararla mahalle, cadde ve ara sokaklarda bulunan eski araba lastiklerini getiren her çocuğa lastiklerin büyüklüğüne göre 1 ile 3 TL arasında para verileceğini duyurunca, ilçede lastik toplama yarışı başladı.

Mahalle ve sokaklara dağılan çocuklar, buldukları lastikleri yuvarlayarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürmeye başladı. Emniyet Müdürlüğü, getirilen küçük lastiklere 1, orta boylara 2, büyük lastiklere de 3 TL’yi çocuklara peşin olarak ödedi.

Getirilen lastikler, Emniyet Müdürlüğü bahçesinde toplanırken, çocuklar görevli polislerden paralarını almak için zaman zaman kuyruk oluşturdular.

Ramazan İMRAĞ/Şırnak (DHA)