Spor Latin Amerika'da Türk futbolu takip ediliyor

Latin Amerika'da Türk futbolu takip ediliyor

Paylaş
Latin Amerika'da Türk futbolu takip ediliyor

Türkiye ile yarın özel maçta karşılaşacak Honduras Milli Takımı'nın oyuncusu Wilson Palacios, Türk futbolunun Latin Amerika'da takip edildiğini söyledi

Palacios, Polat Renaissance Otel’de yapılan basın toplantısında, Antalyaspor’da vatandaşları Maynor Suazo’nun oynadığını hatırlatarak, "Latin Amerika’da Türk futbolu çok takip ediliyor.

Türk Milli Takımı oyuncularını tanıyoruz ve kalitesini biliyoruz" dedi. İngiltere’nin Tottenham takımında forma giyen Palacios, Tuncay Şanlı ile ilgili bir soru üzerine, Tuncay’a İngiltere’de çok saygı duyulduğunu, milli futbolcunun çok iyi ve üst düzey bir oyuncu olduğunu söyledi.

Wilson Palacios, Galatasaray’ın Meksikalı yıldızı Giovani dos Santos’un Barcelona’da şampiyonluklar yaşadığını, Dünya Kupası’na gitmesi halinde orada çok iyi oynayacağını düşündüğünü kaydetti.

Palacios, Dünya Kupası Finalleri’ne ilk kez 1982’de katıldıklarını, şimdi 2. kez finallerde mücadele edeceklerini ifade ederek, şunları söyledi "28 yıl Dünya Kupası’na gidememek, üzerimizde büyük bir stres yaratıyordu. Teknik heyet bize cesaret verdi. Biz de oyuncular olarak bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık.

28 yıl sonra Dünya Kupasına gittiğimiz için çok mutluyuz. Bütün oyuncular Dünya Kupası’nda oynamak ister. Ben bunu daha önce yaşamadım. Bunu yaşamak istiyorum."

DAVİD SOUZA: "İYİ BİR TAKIMIZ"

Honduraslı oyuncu David Suazo ise Türkiye Ligindeki kaliteli oyuncuları bildiklerini söyledi.

Suazo, 28 yıl sonra büyük bir başarı yakalayarak, Dünya Kupası Finalleri’ne gitmeye hak kazandıklarını ifade ederek, "Dünya Kupası’nda favori değiliz ama saygı duyulması gereken ve iyi bir takımız. Bütün çabamız en yüksek performansımızla oynamak" dedi.

Haberin Devamı

AA