Yaşam Lavanta detoksuyla öfkeden arının!

Lavanta detoksuyla öfkeden arının!

Paylaş
Lavanta detoksuyla öfkeden arının!

Dengesiz bir hayat tarzı yüzünden bedenimizin normal çalışma sistemi yetersiz kalıyor ve vücutta asit miktarı artıyor. Bu da hem vücudumuzu yoruyor hem de öfkelenmemize neden oluyor. Peki bu öfkeden kurtulmanın bir yolu yok mu? Tabii ki var. İşte lavanta detoksu tarifi...

“Günümüzdeki hareketsiz yaşam tarzı, oksijen azlığı, stres, katkılı ve mevsim dışı gıdalarla beslenmek her ne kadar normal kabul edilse de sağlığa zararları olduğu kesin” diyen ve bu etkenlerden korunmak için detoks öneren Dr. Gönül Ateşsaçan, “ “Erkeklerde yaşanan öfke kadınlara göre daha yüksek fakat duygu paylaşımıysa daha azdır. Kadınlar duygularını daha kolay ifade edebiliyor, paylaşabiliyor. Bu nedenle erkeklerde öfke nedeniyle karaciğer daha fazla etkilenir. Bunun yanında beyler daha çok protein ağırlıklı beslendikleri için karaciğer temizliğine mutlaka dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.


LAVANTA DETOKSUYLA TEMİZLENİN


Stres ve öfkeden arınmak için lavanta detoksu öneren Gönül Ateşsaçan’a göre evde kolay bir şekilde hazırlanabilen bu detoksla, yorgun olan vücudunuza baharı getirebilirsiniz.

Malzemeler


* 1 tatlı kaşığı lavanta
* 5-7 adet enginar yaprağı (bir enginarın iç yaprağı ve dış yapraklarından)
* 3 avuç kuru hindiba
* 1 parça kök zerdeçal
* 1.5 litre su


Hazırlanışı:


Tüm malzemeleri bir kapta kaynatıp, soğuduktan sonra dolapta bekletin. Hazırlanan karışımı dolapta saklayarak tüketin.

Bu karışımı her sabah ve akşam olmak üzere 1 küçük su bardağı ile yemekten 20 dakika önce için.

NOT: Detoksa toplam 2 hafta (15 gün) devam edilmeli.

Haberin Devamı