Spor Laver Cup'a noktayı Ekselansları Roger Federer koydu

Laver Cup'a noktayı Ekselansları Roger Federer koydu

Paylaş
Laver Cup'a noktayı Ekselansları Roger Federer koydu

Şampiyonluk maçında Kyrgios'u mağlup eden İsviçreli tenisçi, bu yıl ilk kez düzenlenen organizasyonda kupayı Avrupa Takımı'na getirdi.

Erkekler tenisinde Avrupalı isimlerle dünya karmasını karşı karşıya getiren Laver Cup'ta şampiyonluk Avrupa Takımı'nın oldu.

Her maçın 3 puanla ödüllendirildiği ve 13 puana ulaşan takımın zafere uzanacağı organizasyonun son günü, çiftler mücadelesiyle açıldı. Tomas Berdych&Marin Cilic ikilisini tie-break'e giden iki sette mağlup eden Jack Sock ve John Isner, Dünya Takımı'nı 6 puana taşıdı ve 9 puanlı Avrupa Takımı'na bir adım yaklaştı.

Günün ikinci maçında ise yeni neslin yıldızı Alexander Zverev, sezonun formda ismi Sam Querrey'yi 6-4'lük iki sette devirdi ve bu sonuçla durumu 12-6'ya getiren Avrupa takımı şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakaladı.

Bir sonraki maçında ATP dünya sıralamasını 1 numarası Rafael Nadal'ındı. Rakibi John Isner'ı mağlup etmesi durumunda kupayı Avrupa Takımı'na getirecek olan İspanyol tenisçi, sürpriz bir şekilde korttan mağlup ayrıldı. 7-5, 7-6'lık setlerle sonuca giden Isner, farkı yeniden 3 puana düşürdü ve Dünya Takımı'nı umutlandırdı.

Organizasyona nokta koymak ise, tarihte en fazla Grand Slam şampiyonluğunun sahibi olan Roger Federer'e düştü. Nick Kyrgios karşısında ilk seti 6-4 ile kaybeden İsviçreli efsane, ikinci seti tie-break'le aldı ve maçı final tie-break'ine taşıdı. Burada da Avustralyalı rakibine 11-9'luk üstünlük kuran Federer, eşleşmede skoru 15-9 yaparak bu yıl ilk kez düzenlenen Laver Cup'ta kupayı Avrupa Takımı'na getirdi.

Maç sonunda erkekler tenisinin 1 ve 2 numarası Nadal ile Federer'in sevinci görülmeye değerdi.

Haberin Devamı