Gündem 'Laz icadı'na inceleme

'Laz icadı'na inceleme

Paylaş
'Laz icadı'na inceleme

Arazi anlaşmazlığı yüzünden, 164 basamakla ulaşılabilecek hale getirilen binaya inceleme başlatıldı

Rize'de dik bir yamaca inşa edilen ve sadece 164 basamak merdivenle girişine ulaşılabilen bina ile ilgili Rize Belediyesi inceleme başlattı. Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı, kendisinden önceki dönemde ruhsat verilen ve yasaya aykırı bir durumu bulunmayan binanın inşaatı sırasında müteahhidi yamaca inşaat yapmaması konusunda çok kez uyardıklarını belirterek, “Bakıldığında binada bir güvenlik riski yok ama, bu hiç olmayacağı anlamına gelmez” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Bakırcı konuyla ilgili açıklamasında, 2004 yılında Belediye Başkanlığı’na seçildiğini hatırlatarak, kendisinden önce Belediye İmar Müdürlüğü’nden ruhsat izni alınan binanın inşaatının bugüne kadar sürdüğünü söyledi. Bina ile ilgili inceleme başlattıklarını belirten Bakırcı, durumunun değerlendirileceğini ve yasalara aykırı bir tespit halinde gereğinin yapılacağını belirterek, şöyle konuştu:

'GÜVENLİK RİSKİ YOK AMA...'

“Göreve geldiğimizde müteahhide bazı telkinlerde bulunduysak da çok etkili olamadık. Bakıldığında bir güvenlik riski yok ama, hiç olmayacağı anlamına gelmiyor. Bina arazi yetersizliğinden dolayı yamaca inşa edildi. İlimiz ilginç insanlar ve ilginç olaylarla anılan bir il. İnşaatlarımız da böyle oluyor. Yandaki merdivenler yeni yapıldı. Arkadaşlarımız teknik olarak inceleme yapacak. Hukuka aykırı bir şey varsa gereğini yapacağız. Müteahhidin şartlarını zorlayarak oluşturduğu binalarından biridir. Sorunlu inşaatları ile biliniyor. İnşallah bu sorunlu inşaatlarının sonuncusu olur. Belki de ilimizde yapacağı son inşaat olur.”

Haberin Devamı

Binanın ön tarafına kalın perdelerle önlemler alındığını kaydeden Başkan Bakırcı, “Bina zemini kaya üzerine oturtulmuş. Kaya parçalanmadığı sürece bir şey olmaz ama, bu kayanın parçalanmayacağı anlamına da gelmez. Müteahhit son 4- 5 yıldır söylediğimiz telkinlere uymamıştır. Bina ruhsatlı olmasına rağmen yapılacak incelemenin ardından bizde yasaların emrettiği şekilde gerekeni yapacağız” dedi.

ARSA SAHİPLERİYLE ANLAŞMAZLIK ÇIKINCA

Rize’de Kale İnşaat firması tarafından Piriçelebi Mahallesi’nde inşa edilen 8 katlı apartmanın giriş kapısının bulunduğu tarafta yer alan arsaların sahipleri ile firma arasında anlaşmazlık çıkınca, Rizeli müteahhit benzeri pek görülmeyen bir uygulamaya giderek binanın arka cephesine 8 katlı ve 164 basamaklı bir merdiven inşa etti. Apartman sakinleri, binaya ulaşmak için 8 kat merdiven çıkmak zorunda bırakıldı.

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)