Cumartesi Postası Lazer güzelliğin hizmetinde

Lazer güzelliğin hizmetinde

Paylaş
Lazer güzelliğin hizmetinde

Gelişen teknolojiye paralel olarak estetikte de trendler değişiyor, basit uygulamalar her geçen gün daha çok tercih ediliyor. Lazerin sihirli çubuğu, tek dokunuşla yüzünüzdeki birçok problemi silebiliyor: Cilt yenileniyor, parlıyor, geriliyor, sağlıklı ve genç hale geliyor. Söz, Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Metin Kerem'de...

Yaşlanma; Güneş’in olu

Haberin Devamı

“Evet, mümkün. Günümüzde fraksiyonel lazerler sayesinde ameliyatsız, 15-20 dakikalık bir uygulamayla bu sorun çok etkili bir şekilde çözülüyor.” Op. Dr. Metin Kerem şöyle devam etti; “Bu lazerler cildin dış etkenlerle yıpranmış olan üst tabakasını buharlaştırarak yok ediyor. Daha derin katmanlarda da kolajen üretimini uyararak buharlaşan tabakanın yerine yepyeni bir cilt dokusu oluşmasını sağlıyor. Yeni oluşan cilt, daha iyi oksijenleniyor ve kan dolaşımı daha zengin olduğu için parlak ve canlı görünüyor. Bütün bu biyolojik olaylar mucizevi bir şekilde, 72 saat içinde tamamlanıyor.”

RÖPORTAJ: Esra ÖZÜBEK

Acaba lazerle cildimizde neler değişiyor? Op. Dr. Kerem bu soruyu da şöyle yanıtlıyor;

“Fraksiyonel lazerlerin etkisini, karayolundaki asfaltın kazınıp yerine yenisinin dökülmesine benzetebiliriz. Yani cildin matlaşmış, lekelenmiş ve hasar görmüş yüzeysel tabakası sökülüp atılırken yerine yepyeni bir yüzey yapılıyor. Ciltteki ince kırışıklıklar belirgin ölçüde azalıyor. Özellikle dudak çevresindeki kırışıklıklarda çok çarpıcı sonuçlar almak mümkün. Ciltteki renk değişiklikleri, bazı lekeler ve kılcal damarlar gözle görülür bir şekilde ortadan kalkarken gözeneklerin çapı da küçülüyor. Deri yüzeyi daha düzgün, pürüzsüz hale geldiğinden cilde genel bir gerginlik ve buna bağlı bir parlaklık oluşuyor. Bu etkiler hemen başlıyor, 1 ayın sonunda iyice belirgin hale geliyor. Öte yandan fraksiyonel lazer, sivilce izleri, küçük çukurcuklar gibi cilt düzensizliklerini de iyileştiriyor. Sonuçta daha düz, parlak ve ışıltılı bir cilt elde ediliyor.”

Haberin Devamı

Lazerle cilt gençleştirme uygulaması genellikle tek seans yapılıyor. Uygulama, uyuşturucu kremlerin etkisi altında yaklaşık 20 dakikada tüm yüze yapılıyor. İlk gün deride bir miktar kızarıklık ve hafif bir yanma hissi oluyor, ardından ortaya çıkan hafif kabuklanma 3 gün içinde normale dönüyor. Bir başka deyişle cuma günü işlem yaptıran bir kişi pazartesi günü rahatlıkla makyajını yapıp işe gidebiliyor.

Lazer başka operasyon başka

“Lazer uygulaması estetik ameliyatlara alternatif olabilir mi?” sorusuna ise Dr. Metin Kerem’in yanıtı net; “Ameliyatla düzelecek bir sorun, ancak ameliyatla düzelir. Lazeri cerrahi işlemlere alternatif olarak göstermek doğru değil. Estetik operasyonlarla lazeri birbirine alternatif değil, birbirinin tamamlayıcısı olarak görmek daha doğru bir bakış açısı. Temel olarak ilerleyen yaşa bağlı yanaklar, çene çizgisi ve göz kapaklarındaki elle tutulur sarkmalar cerrahi yöntemlerle düzeltilir. Çünkü buralardaki problem sanılanın aksine deride değil, daha derin yumuşak dokulardadır.

Haberin Devamı

Lazerin ya da herhangi bir başka uygulamanın bu derinliklere inmesi pek mümkün olmaz. Ancak ciltteki yenilenmeyi de lazer dışında bir yöntemle elde etmek mümkün değildir. Toplumda bu anlamda genel bir yanlış bilgilenme var. Yüz gençleştirme işlemlerinde PRP, botoks, dolgu, yağ enjeksiyonları, estetik ameliyatlar ve lazer tedavileri birbirinin yaptığı işi yerine getirmez. Aslında bunların hepsi aynı takımın oyuncularıdır, hepsinin işlevi farklıdır ve doğru yerde kullanılmalıdır. Bu sorunların çözümünde izlenecek algoritmaya, nerede neyin gerekli ya da gereksiz olduğuna karar verecek en doğru kişi plastik cerrahtır. Çünkü plastik cerrah hem basit uygulamaları hem de en detaylı operasyonları yapabilen kişidir. Unutulmamalıdır ki plastik cerrahlar da gerekmedikçe ameliyat yapmazlar.”

Haberin Devamı

İdeal dönem; kış

Lazerle cilt gençleştirme uygulamalarının ideal zamanı sonbahar ve kış ayları. Güneş’in yakıcı olduğu yaz aylarında bu işlemin yapılması önerilmiyor. Genellikle yılda bir kez yapılması yeterli görülüyor. Ancak yine de yoğun sivilce izleri ve çukurların olduğu ciltlerde ek seanslar gerekebiliyor. Aynı cihazlar daha yüksek dozlarda kullanılarak cilt çatlakları ve yara izlerinin tedavi edilmesine yarıyor. Ancak çatlak tedavisi ve yara izi tedavileri daha çok seans gerektirebiliyor. Op. Dr. Kerem sözlerini şöyle noktalıyor; “Cilt çatlaklarının tedavisinde de tüm dünyada en çok kabul gören yöntem, yine fraksiyonel lazerdir. Bu tedavi biraz daha sabır isteyen bir işlem. Duruma göre, 6 seansa kadar çıkmak gerekebiliyor. Yara izleri de böyle. İzin yerleşimi, derinliği, rengi, yaşı gibi faktörlere göre tedavi süresi değişiklik gösterir.”

Haberin Devamı