Spor Lazio-İnter maçında inanılmaz anlar...

Lazio-İnter maçında inanılmaz anlar...

Paylaş
Lazio-İnter maçında inanılmaz anlar...

Lazio-İnter maçında inanılmaz anlar...

Bunu da gördük! Inter kazandı! İtalya Serie A'da 36. hafta karşılaşmasında Inter, Olimpiyat Stadı'nda konuk olduğu Lazio'yu 2-0 mağlup ederek liderlik koltuğundaki yerini korudu. Karşılaşmada Inter'e 3 puanı getiren goller 45+1'de Samuel ve 70'de Motta'dan geldi.

Bu sonuçla birlikte ligde son iki hafta öncesi Inter puanını 76 yaptı. Roma'nın ise zirve yarışında 74 puanla Inter'i takibi devam ediyor. Ligde küme düşme tehlikesi bulunan Lazio ise 40 puanda kaldı.

Haberin Devamı

Bu karşılaşmada futbol açısından gözlerden kaçmayan ise Inter'in adeta bir idman maçı oynar gibi 3 puanı elde etmesi, Lazio'lu futbolcuların Inter ceza sahasında hemen hemen hiç bir gol pozisyonu üretememesiydi. Maç oldukça düşük tempoda tamamlandı.

Inter 5 Mayıs'ta Roma ile oynayacağı İtalya Kupası finalinden sonra gelecek hafta Chievo'yu evinde ağırlarken, ligin son haftasına Siena deplasmanına gidecek. 22 Mayıs'ta ise Şampiyonlar Ligi finalinde Madrid'de Bayern Münih ile kozlarını paylaşacak. Roma ise önümüzdeki hafta Cagliari'yi kendi evinde konuk ederken, ligin son haftasında Chievo'ya konuk olacak.

İNANILMAZ OLAY LAZIO TARAFTARI INTER'I DESTEKLEDİ!

Lazio ile Inter arasındaki maçın önüne geçen ise Lazio taraftarlarının 90 dakika boyunca gösterdiği tutum oldu. Roma'nın ezeli rakibi olan Lazio'da taraftarlar ezeli rakiplerinin şampiyon olmaması için hafta boyunca futbolcularına Inter'e yenilmesi yönünde telkinlerde bulundular, idmanlara giderek oyunculara bu mesajı aşıladılar.

Haberin Devamı

Lazio taraftarını bu noktaya getiren ise Roma ile sadece ezeli-düşmansı rakibi oluşu kadar geçtiğimiz hafta Roma üstünlüğü ile biten dev derbi sonrası Roma kaptanı Francesco Totti'nin Lazio tribünlerine eliyle yaptığı "Lazio kümeye" işaretiydi. Lazio - Inter maçında futbolun bütün ezberleri bozulurken ilk defa ev sahibi olan bir takım atak yapmak istediğinde taraftarı tarafından tepki ile karşılandı, konuk ekip gol atınca ev sahibi takım tribününde gol sevinci yaşandı.

Serie A'da belki de Lazio - Inter maçıyla bu sezon tarihteki yerini şimdiden aldı. Öyle bir an vardı ki dakikalar 67'yi gösterdiğinde oyuna giren Inter'li golcü futbolcu Diego Milito Lazio tribünlerince ayakta alkışlandı, aynı şekilde maç sonunda da Lazio taraftarı bitiş düdüğüyle büyük bir alkış da bulundular

AS Roma - Lazio rekabetinde Roma kentteki fakir, işçi göçmenleri temsil ederken, SS Lazio ise zengin aşırı sağcıların kulübü olarak biliniyor. Bu rekabet İtalya Serie A'nın bir bakıma şampiyonluk mücadelesini etkilemiş durumda. Bu maç ve tribünlerin bu tutumu çok konuşulacak...

MİLLİYET

Haberin Devamı