Spor Lazio'dan Roma'ya sert yanıt

Lazio'dan Roma'ya sert yanıt

Paylaş
Lazio'dan Roma'ya sert yanıt

İtalya'da Serie A takımlarından SS Lazio pazar gecesi oynanan lig maçında FC İnter'e 2-0 yenilmesinin ardından, kulübe yöneltilen eleştirilere ve yapılan polemiklere yazılı bir açıklamayla yanıt verdi

Kulübün resmi internet sayfasında sert bir üslupla yapılan açıklamada, isim vermeksizin AS Roma eleştiri yağmuruna tutularak, "Lazio’nun hiç kimseden özür dilemesi gerekmiyor. Gerilimi besleyenler, spor dersi vermeye kalkışmasın" ifadeleri kullanıldı.

AS Roma’nın derbi maçından itibaren Lazio taraftarlarını tahrik ettiğine ve başkentte gerilimi tırmandırdığına işaret edilen açıklamada, SS Lazio Başkanı Claudio Lotito’nun İnter maçı öncesi kurşun eşliğinde bir tehdit mesajı aldığı da ileri sürüldü. Açıklamada şunlara değinildi: "Bizler, pek çok kez belirttiğimiz gibi, spordaki anlaşmazlıkların medeni sınırlar çerçevesinde kalması, rakibin onurunu incitmeye ve de sözlü veya fiziki şiddete kadar varmaması gerektiği inancındayız.

Ancak son derbi başta olmak üzere, Lazio taraftarlarının derin biçimde yaralayan ve şiddete zemin teşkil edecek bir atmosfer doğmasına neden olan hadiselerin yaşandığı, bunların hafta boyunca sürdüğü de bilinmektedir."

"LAZIO VE BAŞKANI TEHDİTLERLE MAĞDUR EDİLMİŞTİR"

Açıklamada, SS Lazio’nun FC İnter’i mutlaka yenme konusunda aldığı tehdit ise şu ifadelerle anlatıldı: "Sporun ülkede ve başkentteki imajını derinden yaralayan gerilimli bir atmosferin doğuşuna neden olan hadiselerde iş, Lazio’nun gerek oyuncularını gerekse başkan ve yöneticilerini tehdide kadar uzanmıştır. Lazio ve de başkanı, tehditlerle mağdur edilmiştir. İş, içinde geniş çaplı bir kurşun eşliğinde ’İnter’i yenmezseniz, mahvoldunuz ibareli’ tehdit mektubu yollamaya kadar götürülmüştür."

Açıklamada AS Roma yöneticileri başta olmak üzere, SS Lazio’yu FC İnter karşısında ciddi bir mücadele vermemesini ağır ifadelerle eleştirenler şöyle yanıtlandı.

"Hakaret ve tahrikin, başka kulüplerin yöneticilerinin söylemlerinin parçası haline gelmesini şaşkınlıkla izliyoruz. Futbol dünyasında üstlenilen rolün taraflı duygulara set çekmesi, yetkili yöneticilerin kurumsal sorumlulukların üstlenmesi, sözleriyle de insanlara örnek olmaları gerektiği kanaatindeyiz."

"LAZIO OYUNCULARININ SADAKATİNDEN HİÇ KİMSE KUŞKU DUYAMAZ"

Açıklamanın devamında da şu ifadelere yer verildi: "Sorumluluklarının bilincinde olmayanlara söyleyeceğimiz şey şudur: Lazio ve taraftarları, açık veya imalı hakaretlerin hiçbirini kabul etmemektedir. Lazio ve oyuncularının sadakat ve sporseverliğinden hiç kimse kuşku duyamaz. Sporla bağdaşmayan ve tehditkar davranışlarla gerilimi besleyenlerin, ahkam kesmeye de spor dersi vermeye kalkışmaya da hakları olamaz."

"SPORUN SAHA İHLALİNE İHTİYACI YOK"

Açıklamada, özellikle AS Roma taraftarı olan siyasetçilerin İtalya Futbol Federasyonu’na SS Lazio-İnter maçıyla ilgili soruşturma açma çağrısı yapmalarının eleştirilmesi ve de "SS Lazio, akabinde beyanat vermeye başlamış bir kısım siyasi temsilcilere de sporun saha ihlaline ihtiyacı olmadığını hatırlatmak ister" ifadeleri de dikkati çekti.

Haberin Devamı

AA