Yaşam Leke tutan koltuklar için pratik temizleme yöntemi

Leke tutan koltuklar için pratik temizleme yöntemi

Paylaş
Leke tutan koltuklar için pratik temizleme yöntemi

Çay, kahve gibi içeceklerin koltuklara dökülmesi herkes için talihsiz ve can sıkıcı bir durumdur. Peki lekenin koltuk süngerinde ve yüzeyde iz bırakmaması neler yapılmalı?

Bir anlık dikkatsizlik sonucu koltuklarınıza dökülen çay kahve gibi içeceklerin kalıcı olarak leke bırakmaması için hızlıca müdahale etmeniz gerekiyor. Sıvının koltuk süngerine yayılmaması yüzeyde kuruyarak kötü görünebilecek izlere neden olmaması için ilk 10-15 dakikada müdahale ederek temizlemek önemli. Nasılsa yarın silerim diye ihmal ederek koltuklarınızın dekorasyonunuza gölge düşürmesine izin vermek yerine bu önerileri deneyebilirsiniz.

Koltuğunuza bir şey döküldüğünde ilk etapta asla silmeyi denemeyin. Hemen bir bezi sıvı dökülen yerin üzerine koyun ve bezin sıvıyı emmesini sağlayın. Daha sonra bulaşık deterjanı ve suyla bir temizleyici hazırlayıp lekeli bölgeye temiz bez yardımıyla tampon yapın ve çay lekesinin tamamen emilmesini sağlayın. Son olarak durulama işlemi yapın. Koltuğunuzun nemli kalmaması ve koku yapmaması için lekeden arındırılmış kısmı kurulamayı da ihmal etmeyin.


Haberin Devamı