Dünya Lenin heykelini satışa çıkardılar

Lenin heykelini satışa çıkardılar

Paylaş
Lenin heykelini satışa çıkardılar

Sovyetler Birliği'nin kurucusu ve Bolşevik Devrimi'nin lideri Vladimir İlyiç Lenin'in, Voronej kentindeki bronz heykeli, maddi sıkıntı yüzünden satışa çıkartıldı

Rus Vesti-24 televizyonu Moskova’nın 500 kilometre güneydoğusundaki Voronej kent yönetiminin, 60 yıllık bronz heykelin yaklaşık 50 bin dolar civarında olan onarım masrafını karşılayamadığı gerekçesiyle, 14 ton ağırlığındaki bronz heykeli satışa çıkardığını duyurdu.

Bu heykeli satın alacak kişi veya kurumun, onarım için gerekli masrafı karşılaması gerekiyor. Heykel satılsa bile, mevcut yerinden yeni bir yasaya kadar kaldırılamayacak. Komsomolskaya Pravda gazetesi, bronz heykelin tadilatından sorumlu kent yönetimine ait şirketin iflas ettiğini ve kent yönetiminin 50 bin dolarlık onarım masrafını karşılayacak yeni sponsor aradığını kaydetti.

Voronej’de, geçen yıl yaklaşık 200 dolara mal olacak bir Lenin heykeli dikilmesi önerisi getirmiş, ancak bu öneri son dakikada reddedilmişti.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından eski Sovyet cumhuriyetlerin çoğunda Lenin heykelleri sökülürken, bugün Rusya’nın bütün kentlerinin ana meydanında en az bir Lenin heykeli hâlâ bulunuyor.

Haberin Devamı