Spor Leo Franco turdan ümitli

Leo Franco turdan ümitli

Paylaş
Leo Franco turdan ümitli

Galatasaray'ın Arjantinli kalecisi Leo Franco, İspanyol basınına Galatasaray'ın bir üst tura çıkacağını söyledi

Leo Franco, yarın UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında eski takımı Atletico Madrid ile oynayacakları karşılaşma öncesi İspanyol El Mundo Deportivo gazetesine açıklamalarda bulundu.

Arjantinli kaleci, Galatasaray’da soyunma odasından, kulüp koridorlarına kadar Sarı kırmızılı ekibin her yerinde kazanmaya odaklı takım ruhunun hakim olduğunu belirtti.

"ALİ SAMİ YEN'DE YER YERİNDEN OYNAYACAK"

Atletico Madrid’den sancılı transferi sonrası Galatasaray gibi çok büyük bir ekipte yer almaktan dolayı oldukça memnun ve mutlu olduğunu ifade eden Franco, "Galatasaray Kulübü, hem yönetimi ve hem de taraftarı açısından oyuncusuna kendini iyi hissetmesi için her şeyini veriyor.

Taraftarların coşkusu her bir oyuncu açısından heyecan verici, sahada bunu her anlamda hissediyorsunuz. Anlamak için yaşamak lazım. Atletico Madrid geldiği zaman Ali Sami Yen’de yer yerinden oynayacak" dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TAKIMI"


Gazetenin, "Belki Galatasaray’da uluslararası başarılara imza atarsınız" sözlerine Franco, "Atletico Madrid’de de bu mümkün olabilirdi. Çünkü Atletico, kupa mücadelesi için Galatasaray’la aynı kapasitede bir ekip.

Ama şunu anladım ki, Türkiye’nin en büyük takımına imza atmak, seçkinler yarışının içinde olmamı devam ettirmemi sağladı" şeklinde karşılık verdi.

"UEFA'YI KAZANMAYA MECBURUZ"

"Ekip olarak kendinizi UEFA Avrupa Ligi’ni fethetmeye şartlandırdınız mı?" sorusuna ise Sarı-kırmızılı kaleci, "Evet. UEFA Avrupa Ligi’nde kazanmaya mecburuz. Bütün ekip olarak kendimizi ligi kazanmaya zorunlu kıldık.

Aynı zamanda Türkiye Ligi’nde Fenerbahçe’yle de nefes nefese bir mücadele veriyoruz. Ama sanırım bu rekabet Atletico için aynı anlama sahiptir. Büyük ve tarihi kulüplerin büyük zaferler elde etme zorunlulukları vardır" yanıtını verdi.

Arjantinli kaleci ayrıca, UEFA Avrupa Ligi kurasında Atletico Madrid çıktığında başlangıçta pek hoşuna gitmediğini, İspanyol ekiple finalde karşılaşmanın daha hoşuna gideceğini sözlerine ekledi.

Canan KAYA/BUENOS AİRES (DHA)

2

Haberin Devamı