Spor Leonidis'ten Naim Süleymanoğlu açıklaması: 'Kendimi iyi hissetmiyorum' | Leonidis Türkiye'de!

Leonidis'ten Naim Süleymanoğlu açıklaması: 'Kendimi iyi hissetmiyorum' | Leonidis Türkiye'de!

Paylaş
Leonidis'ten Naim Süleymanoğlu açıklaması: 'Kendimi iyi hissetmiyorum' | Leonidis Türkiye'de!

Naim Süleymanoğlu'nun en büyük rakibi olan Yunan Valerios Leonidis, Skorer'e konuştu, efsane sporcunun ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Efsanenin cenaze törenine özel davetle en büyük rakibi Yunan Leonidis de geldi. Yunan halterciye, İstanbul'da Dünya Şampiyonu Milli haltercilerimiz Sunay Bulut ve Halil Mutlu eşlik etti.

Yunan Valerios Leonidis, Naim Süleymanoğlu’nun ölümünün ardından Skorer’e, “Kendimi iyi hissetmiyorum” diye açıklama yapınca Gençlik ve spor Bakanı Osman Bak’ın özel talimatıyla cenaze törenine davet edildi.

Leonidis, Türkiye’nin davetini kabul ederek bugün Sabah 07.00 uçağı ile Yunanistan’tan Türkiye’ye geldi. Leonidis, Süleymanoğlu’nun cenaze törenine katıldı.

Leonidis dostu ve en büyük rakibinin tabutunu böyle öptü:





51 yaşındaki eski halterci Yunan Valerios Leonidis "Şu an kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Kötü haberi aldım ve çok üzgünüm. O benim rakibim ama aynı zamanda arkadaşımdı, söyleyecek söz bulamıyorum" dedi.



Yıllar boyu Naim Süleymanoğlu'nun gölgesinde kalan, dünya rekoru kırdığı müsabakalarda bile Naim'in ardından yeni bir rekor kırarak kendisini geride bıraktığı Yunan sporcuya, hayatını kaybeden efsane ile aralarında geçen en unutamadığı anı sorunca Leonidis şu yanıtı verdi:

"BİZ EN İYİYİZ" DEDİ


"Aslında Naim Süleymanoğlu ile geçirdiğim her an çok değerliydi. Hepsi çok özeldi. Ancak Atlanta'yı özellikle hiç unutmam. O altın, ben gümüş madalya almıştım. Madalya seremonisi öncesinde kendisine 'En iyi sensin' dedim. Naim ise bana 'Biz en iyiyiz' diye cevap verdi".


"CENAZEYE GELMEK İSTİYORUM"


İstanbul'da yarın düzenlenecek cenaze törenine katılıp katılmayacağını sorduğumuz Valerios Leonidis, buna dramatik bir yanıt verdi: "Aslında gelmek istiyorum. Ekonomik olarak pek iyi durumda değilim. Bu yüzden bireysel gelmem oldukça zor. Ancak Türkiye'de yetkili makamlardan bir davet, kolaylık olursa katılmayı çok isterim. Orada olup Naim'e son kez veda etmek istiyorum."


"DÜNYA İÇİN BİR KAYIP"


Kendisiyle İngilizce konuştuğumuz Leonidis baş sağlığı mesajını Türkçe vererek 'Allah rahmet eylesin' dedi, "Sadece Türkiye için değil tüm dünya adına Naim'in ölümü bir kayıptır" diye konuştu.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ, İSTANBUL'A GELİYOR


Skorer'e yaptığı açıklama sonrası bakanlık harekete gecti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın özel talimatıyla cenaze törenine davet edildi. Leonidis, Türkiye’nin davetini kabul ederek bugün sabah 07.00 uçağı ile Yunanistan’tan Türkiye’ye gelerek Süleymanoğlu’nun cenaze törenine katılacak.

Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi, Fatih Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı'na defnedilecek. (Skorer)


Haberin Devamı