Gündem Leoparla 'otopsi hatırası'

Leoparla 'otopsi hatırası'

Paylaş
Leoparla 'otopsi hatırası'

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde tüfekle vurularak öldürülen nesli tükenmekte olan leopar, sosyal medyanın da gündemini belirledi. Ölü leopar etrafından çekilen fotoğraflar tartışma başlatırken, özellikle otopsi sırasında iki sağlık görevlisinin verdiği poz dikkat çekti

Diyarbakır’da nesli tükünmente olan bir leopar, çoban Kasım Kaplan’a saldırdığı gerekçesiyle arkadaşı tarafından av tüfeğiyle ateş edilerek öldürüldü. Leoparın mı çobana saldırdığı, yoksa çobanın mı leopara saldırdığı sorusu gizemini korurken, ölü leoparla çekilen fotoğraflar da sosyal medyada tartışma başlattı.

>> 2 YAŞINDA 90 KİLOLUK BİR ERKEK

Yavru leoparın fotoğrafı, “Anadolu’da ilk ve son kez görüldü" notuyla paylaşılırken, çoban başta olmak üzere çevredekilerin hatıra fotoğraf çektirmesi tepki topladı. Dicle Üniversitesi’ndeki inceleme sırasında iki sağlık görevlisinin leoparla verdiği poza ise ‘Leopar gören masum bilimadamı’ yorumu yapıldı.

Twitter üzerinden leoparın neden sürüye değil de çobana saldırdığı sıkça sorulurken, ‘ilk defa bir leopar çıktı onu da öldürdük’ sözleriyle yaşanan olay eleştirildi.


Çoban Kasım Kaplan'la pozu