Magazin Levent Can'ın uyuşturucu davası sonuçlandı

Levent Can'ın uyuşturucu davası sonuçlandı

Paylaş
Levent Can'ın uyuşturucu davası sonuçlandı

Levent Can'ın uyuşturucu davası sonuçlandı

Tiyatro sanatçısı Levent Can’ın bir polis kontrolü sırasında üzerinde esrar bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada, denetimlik serbestlik uygulamasına tabi tutulmasına karar verildi.

Haberin Devamı

İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Levent Can ile avukatı hazır bulundu.

Hakim, iddianamede, 30 Aralık 2010 tarihinde Beşiktaş’taki Süleyman Seba Caddesi üzerinde polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu ticari bir araçta yapılan aramada, araç içerisindeki sanık Levent Can’ın arka sağ cebinde bir miktar uyuşturucu madde bulunması üzerine hakkında dava açıldığının ifade edildiğini hatırlattı.

Bunun üzerine söz alan sanık Levent Can, dava konusu maddenin geçen yıl Şanlıurfa’da çekimler sırasında davet edildiği bir etkinlikte kendisine ikram edilen bir şey olduğunu, kendisinin de bunun ne olduğunun farkına varmadan cebine attığını söyledi.

Uzun bir aradan sonra olay günü o pantolonu tekrar giydiğini ve söz konusu uyuşturucu maddenin pantolonunun cebinde kaldığını anlatan Can, "Uyuşturucu madde kullanmadım, bağımlısı değilim. Muhtemelen aylarca cebimde kaldığı için zaten bozulmuştur. İncelenirse bu ortaya çıkar" dedi.
Can’ın avukatı da tamamen kötü bir tesadüf sonucu bu olayın olduğunu belirterek, müvekkilinin suç işleme kastının olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Müvekkilinin üzerin atılı suçun unsurlarının oluşmadığını ve beraatine karar verilmesini istediğini belirten avukat, ancak ceza verilmesi durumunda hükmün açıklanmasının geriye bırakılması ya da denetimli serbestliğe tabi tutulması yönünde karar alınmasını talep etti.

Hakim de sanığın "kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak" suçunu işlediği kanaatine varıldığını belirterek, Can’ın denetimli serbestlik uygulamasına tabi tutulmasına karar verdi.

Levent Can, Ezel dizisinde 'Kaya Bey'i canlandırıyor.