Spor Leverkusen ilk yenilgiyi tattı

Leverkusen ilk yenilgiyi tattı

Paylaş
Leverkusen ilk yenilgiyi tattı

Bundesliga'da 25. hafta sonunda FC Köln ile 1-1 berabere kalan Bayern Münih liderliğini sürdürürken, Bayer Leverkusen bu sezon ilk kez yenildi

FC Köln, sahasında oynadığı karşılaşmanın 31. dakikasında bu sezon uzun süre gol atamayan Lukas Podolksi’nin golü ile 1-0 öne geçti.

Maçın ilk yarısı FC Köln’ün üstünlüğü ile tamamlanırken, karşılaşmanın ikinci yarısında Bayern Münih, 58. dakikada Bastian Schweinsteiger’in golü ile 1-1 eşitliği sağladı.

Bu sonuçla tamamlanan karşılaşmada 55 dakika oyunda kalan milli futbolcu Hamit Altıntop’un yerine Fransız futbolcu Franck Ribery oyuna girdi. Bayern Münih, böylece ligde puanını 53’e yükseltti ve liderliğini sürdürdü.

İNANILMAZ SERİ SONA ERDİ

Bayer Leverkusen, deplasmanda FC Nürnberg’e 3-2 mağlup oldu ve bu sezon ilk yenilgisini aldı.

FC Nürnberg’in 42. ve 45. dakikalarda Choupo-Moting’in ve 55 dakikada Tavarez’in attığı goller ile 3-0 öne geçtiği karşılaşmada, Bayer Leverkusen 66. dakikada Kiessling ve 73. dakikada Helmes’in attığı goller ile durumu 3-2 yaptı.

Türk kökenli oyuncu İlkay Gündoğan’ın 90 dakika forma giydiği karşılaşmada başka gol olmadı ve 3 puan yitiren Bayer Leverkusen, sahip olduğu 50 puanla şampiyonluk yarışında büyük yara alarak 3. sıraya düştü.

Schalke 04, deplasmanda Eintracht Frankfurt’u 4-1 yenerek puanını 51’e çıkardı ve 2. sıraya yükseldi. Maçta Eintracht Frankfurt’un tek golü 52. dakikada Meier’den gelirken, Schalke’nin gollerini 12. dakikada genç futbolcu Matip, 15. dakikada Höwedes, 80. dakikada Rakitic ve 89. dakikada Kuranyi attı.

HAFTANIN SONUÇLARI

FC Köln - Bayern Münih: 1-1
Werder Bremen - Stuttgart: 2-2
Hamburg - Hertha Berlin: 1-0
Eintracht Frankfurt - Schalke 04: 1-4
Freiburg - Hannover: 1-2
Wolfsburg - Bochum: 4-1
Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach: 3-0
FC Nürnberg - Bayer Leverkusen: 3-2
Hoffenheim - Mainz 05: 0-1

GELECEK HAFTANIN MAÇLARI

Schalke 04 - Stuttgart
Borussia Mönchengladbach - Wolfsburg
Bochum - Borussia Dortmund
Mainz 05 - FC Köln
Hannover - Eintracht Frankfurt
Hertha Berlin - FC Nürnberg
Bayern München - Freiburg
Hoffenheim - Werder Bremen
Bayer Leverkusen - Hamburg

2

Haberin Devamı