Spor Leverkusen, Roger Schmidt'e emanet

Leverkusen, Roger Schmidt'e emanet

Paylaş
Leverkusen, Roger Schmidt'e emanet

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen'ın teknik direktörlüğüne Avusturya'nın Redbull Salzburg takımını çalıştıran Roger Schmidt'in getirildiği bildirildi.

Bayer Leverkusen Kulübü’nden yapılan yazılı açıklamada, şu anda Avusturya şampiyonu Salzburg’u çalıştıran Roger Schmitdt’in gelecek sezondan itibaren Bayer Leverkusen’in yeni teknik direktörü olacağı ifade edildi. Açıklamada, Schimdt’in 30 Haziran 2016 tarihine kadar bir sözleşme imzaladığı belirtildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Bayer Leverkusen’in CEO’su Michael Schade, kulübün birçok alternatif arasından Roger Schmidt’te karar kıldığını kaydetti. Schmidt’in mücadeleci, hızlı ve göze hoş gelen bir futbol oynattığını belirten Schade, Schimdt ile uzun süre çalışmak istediklerini kaydetti.

Schmidt ise Bayer Leverkusen’le sözleşme imzaladığı için mutlu olduğunu belirtti.

Bayer Leverkusen’in, Redbull Salzburg takımıyla 2016’ya kadar bir sözleşmesi bulunan Schmidt için Avusturyalı kulübe 1,5 milyon avro bonservis ücreti ödeyeceği ifade ediliyor. Bayer Leverkusen takımını sezon sonuna kadar geçici olarak Sascha Lewandowski’nin çalıştıracağı bildirildi.

Schmidt’in bu sezon çalıştırdığı Salzburg takımı, Avusturya 1. Ligi’nde şampiyon olmuştu.

AA

Haberin Devamı