Dünya Lezbiyen öğrenciye balo yasağı

Lezbiyen öğrenciye balo yasağı

Paylaş
Lezbiyen öğrenciye balo yasağı

Avustralya'da bir okulun, lezbiyen öğrencinin, kız arkadaşını baloya getirmesine engel olması tartışma yarattı

Avustralya'daki bir kız kolejinin yönetimi, lezbiyen öğrencinin kız arkadaşını yıl sonu balosuna getirmesine izin vermediği için ayrımcılıkla suçlanıyor.
Okul yönetimi, 16 yaşındaki Hannah Williams'a baloya ancak bir erkek eşle gelebileceğini, kız arkadaşı Svannah Supski'yi getiremeyeceğini söyledi.
Williams, ailesi ve okul yönetimi arasındaki görüşmelerden de sonuç çıkmadı.

Genç kız sonunda baloya katılmama kararı alırken, baba Peter Williams Eşit Fırsatlar Komisyonu'na Melbourne'deki okulu hakkında kızına cinsel tercihi yüzünden ayrımcılığa maruz kaldığı şikayetinde bulundu.

Yıllık ödemeleri 17 bin 900 dolar olan kolejin kararı karşısında şok olduğunu belirten Hannah, "Karar beni altüst etti. Bunun haksızlık olduğunu düşündüm ve dansa gitmemeye karar verdim. Bütün arkadaşlarım okula beni destekleyen afişler astı, ama öğretmenler onları yırttı" diye konuştu.

OKULDAN DA AYRILDI

Victoria eyaleti fırsat eşitliği ve insan hakları komisyonu üyesi Helen Szoke, okulun Fırsat Eşitliği Yasası'nın ihlal etmiş olabileceğini kaydetti. Ancak okul yönetimi bu iddiayı reddederek dansın aynı zamanda eğitimle ilgili olduğunu ve buna izin veremeyeceklerini bildirdi.

Hannah, karar üzerine okuldan ayrılarak bir devlet okuluna devam ederken, 16 yaşındaki sevgilisi Supski de aynı okula geçiş yaptı.

ABD'de okul balosuna kız arkadaşıyla gitmesi engellenen lezbiyen öğrenci Constance McMillen, geçen yıl okul aleynihe açtığı davayı kazanmıştı.

Haberin Devamı

MİLLİYET