Bilim - Teknoloji LG'den bir bomba daha!
Paylaş
LG'den bir bomba daha!

LG'nin geçen hafta sinyallerini verdiği yeni oyuncağı, resmi olarak tanıtıldı!

Giyilebilir teknoloji ürünlerinin şimdilik en ağır başlığı olan akıllı saat sektöründe, başta Google ve Sa>geçtiğimiz hafta fazlasıyla belli etmişti.

Akabinde yayınladığı bir video ile G Watch R isimli akıllı saatini gözler önüne seren LG, gelecek hafta Berlin'de gerçekleştirilecek olan IFA 2014'te cihazı görücüye çıkarma ihtimali olduğunu beyan etmişti. Öyle görünüyor ki LG bu konuda ciddi ve bir süredir Motorola'nın fazlasıyla dikkat çeken Moto 360 modelinin bir benzerini, G Watch R üzerinde uygulamış. Cihazın gözler önüne serilen son tasarımı tamamen yuvarlak; çelik kaplama olarak hazırlanan saat, deri kayışlarla bezenmiş durumda. G Watch R 1.3 inçlik, 360X360 çözünürlük sunan, plastik OLED ekrana sahip. Nitekim, Moto 360'ın aksine, ekranın altına gizlenmiş, ekran sürücülerine ve de ambiyans ışık algılayıcılarına yer verilmemiş durumda. Yine de G Watch R'ın kenarında bulunan ufak ayar kolu, benzeri işlevleri yerine getirecek gibi duruyor.

İç donanıma baktığımızdaysa bir önceki modelden çok da farklı parçalar kullanılmadığını görüyoruz. Bu da demek oluyor ki G Watch R içerisinde; 1.2GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemci, 512MB RAM, 4GB dahili bellek ve IP67 su / toz koruması ile bezenmiş durumda. Ürün üzerindeki tek değişiklikse önceki modelde bulunan 400mAh'lık pilin, 410mAh'a yükseltilmiş olması.

Resimlerle: 21 akıllı saat ve fitness bandı!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı