Gündem LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

2018 yılı ortaöğretim kurumları 2. yerleştirmeye esas nakil sonuçları heyecanla bekleniyor. 13 Ağustos'ta başlayıp bugün sona eren nakil başvurularının ardından öğrenciler nefeslerini tuttu MEB'den yapılacak duyuruya kilitlendi. Peki, LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS nakil sonuçları için geri sayım başladı. İlk nakil sonuçlarından umduklarını bulamayan öğrenciler 13 Ağustos'ta, 2. nakil başvuru işlemleri için kolları sıvadı. Bugün sona eren başvurular sonrası öğrencilerin aklında tek bir soru var: LGS nakil sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Haberin Devamı

LGS NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS nakil sonuçları 19 Ağustos'ta açıklanacak, fakat saat konusunda MEB'den resmi bir açıklama yok. Bir önceki nakil sonuçları saat 10.00'da açıklanmıştı. 2. nakil sonuçlarının da saat 10.00 - 12.00 saatleri arasında açıklanması bekleniyor.

NAKİL TAKVİMİ

1. Nakil başvuru haftası: 6-10 Ağustos

Nakil sonuçları: 13 Ağustos

2.Nakil başvuru haftası: 13-17 Ağustos

Nakil sonuçları: 19 Ağustos

3.Nakil başvuru haftası: 27-31 Ağustos

Nakil sonuçları: 3 Eylül

4.Nakil başvuru haftası: 3-6 Eylül

Nakil sonuçları: 8 Eylül

TERCİH EKRANINDA OKULLAR RENKLERLE BELİRTİLECEK

Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar; Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtecek. Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alanlar okulları belirtecek. Kırmızı renk, “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtecek.

Haberin Devamı