Gündem LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Saat kaçta açıklanacak?

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Saat kaçta açıklanacak?

Paylaş
LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Saat kaçta açıklanacak?

LGS sonuçlarının seçim sonrası açıklanacağı duyurulmuştu. Seçimler sona erdi ve gözler LGS sonuçlarına çevrildi. Yüz binlerce 8. sınıf öğrencisi heyecanla Milli Eğitim Bakanlığından gelecek açıklamayı bekliyor. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yüz binlerce 8. sınıf öğrencisi 2 Haziran Cumartesi günü LGS sınavına girdiler. MEB'in sınav takvimine göre LGS sonuçları 22 Haziran'da açıklanacaktı. Yapılan tarih değişikliğiyle sonuçların açıklanması seçim sonrasına alındı. 24 Haziran seçimleri dün itibarıyla bitti ve şimdi gözler LGS sonuçlarına çevrildi.

Haberin Devamı

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı LGS sonuçlarının seçim sonrası 26 Haziran'da açıklanacağını duyurmuştu. Fakat sonuçların saat kaçta açıklanacağı hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. 8. sınıf öğrencileri büyük bir merakla "LGS sonuçları saat kaçta açıklanacak?" sorusunu soruyorlar. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

LGS SONUÇLARI

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih konusu da gündem haline gelecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), adrese dayalı sistemle liselere yerleştirme tercihleriyle sınavla öğrenci alacak liselere yerleştirme tercihleri ve pansiyonlu okullara tercihler, aynı anda 2 Temmuz-13 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Haberin Devamı

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre yapılacak. Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın olan liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak.

Tercih ekranı üç bölümden oluşacak ve öğrenciler sınavla girilecek okullar ile yerel yerleştirmede kayıt alanları içindeki okullar ve pansiyonlu okullar için aynı anda tercihte bulunabilecekler. Yerel yerleştirmede okullara devam-devamsızlık da etkili olacak.

Sınavla öğrenci alan okullara yerleşemeyen yüzde 90 oranında 8'inci sınıf öğrencisi ise yerel yerleştirmeyle liselere yerleşecek. Bu yerleştirmede öğrencinin evinin adresi ve okuduğu okul kadar, o ortaokuldaki devam-devamsızlığı da etkili olacak.