Gündem LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Belli mi?

LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Belli mi?

Paylaş
LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Belli mi?

LGS tercih başvuruları 5 Temmuz'da başlayıp 13 Temmuz'da sona erdi. Adaylar dikkatli ve yoğun bir çaba harcayarak başvurularını tamamladı. Şimdi gözler pürdikkat MEB'e çevrilmiş durumda... Adayların aklında ise tek bir soru var: LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

8. sınıf öğrenileri için artık yeni bir dönem başlıyor. İyi bir üniversitenin yolu ise güzel bir liseden geçiyor. Bu nedenle LGS tercihleri büyük bir önem arz ediyor. LGS tercihleri 13 Temmuz'da biterken şimdi gözler MEB'de... Adaylar sabırsız bir şekilde tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

Haberin Devamı

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS ile her türlü gelişmenin tarihi MEB'in sınav takviminde yer alıyor. Takvime göre tercih sonuçları 30 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak. Boş kontenjanların da belli olacağı bu tarihten sonra adaylar 6-10 Ağustos´ta birinci, 13-17 Ağustos’ta ikinci, 27-31 Ağustos’ta üçüncü, 3-6 Eylül’de dördüncü nakil tercih başvurularını yapacaklar.

LİSE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.

Haberin Devamı

Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı’na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.