Eğitim - Kariyer LGS'ye hazırlanırken bunlara dikkat!

LGS'ye hazırlanırken bunlara dikkat!

Paylaş
LGS'ye hazırlanırken bunlara dikkat!

Liseye Geçiş Sınavında soruların eleyici olacağı tartışılan konular arasında yer alıyor. Peki, öğrenciler nelere dikkat etmeli?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili öngörü ve önerilerini paylaşan Uğur Okulları Sınavlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, “LGS sorularının Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayınladığı örnek sorulardaki gibi; doğru okuma, doğru düşünme, yorumlama ve hatasız, hızlı işlem yapabilmeyi sorgulayacağını öngörüyoruz. MEB kazanımlarına uygun, içeriğinde gerekli bilgileri kapsayan, çözümü uzun sorular sınavda yer alabilir” dedi.

Öğrencilere öneriler

● Konu eksikleri tamamlanarak test çözümüne ağırlık verilmeli. Test çözerken kanıt gösterme, yorumlama ve çıkarımda bulunma, neden-sonuç belirtme gibi soru kalıplarının hangisine yer verildiğine dikkat edilmeli.

● ALES soruları ile LGS’ye hazırlanmak doğru bir yaklaşım değil. ALES sorularından biçimsel olarak; sorgulama ve analiz becerilerini ölçmesi yönünde faydalanmak doğru olabilir, ancak sorular LGS öğrencilerinin yaşına indirgenmeli.

● Sayısal testinde öğrenciler süreyi verimli kullanamayabiliyor. Soruyu ilk okumada anlayıp zaman kazanmak için, sayısal derslere test formatının yanında, konunun tanımını kavrayarak ve konuların birbirlerine olan bağlarını, neden-sonuç ilişkilerini kurarak çalışılması önemli.

UĞUR SINAVA HAZIRLIK MERKEZİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 12 Nisan’da “Okul yöneticileri öğrencilerin okul yerleştirmelerinde en büyük rehberleri olacak” açıklamasında bulunmuştu. Yarım asırlık sınava hazırlık deneyimini, okullarına başarılı şekilde entegre eden Uğur Okulları, öğrencilerini sınava hazırlık sürecinde güncel yöntemlerle destekliyor ve onlara rehberlik ediyor. Geçen yıl hayata geçirilen Uğur Sınava Hazırlık Merkezi ile öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. Sınava hazırlık, kariyer planlama ve kişisel gelişim hizmeti veren Uğur Sınava Hazırlık Merkezi, eğitim teknolojilerinin en güncel araçları ve düzenli geri bildirim sistemi ile öğrencileri destekliyor. U-Coach belirlenen hedef ve kişisel analiz çerçevesinde öğrencinin akademik, kişisel ve sosyal gelişim takibini yapıyor. Merkez öğrenci ve velilerine, ulusal sınav sistemi hakkında bilgilendirme sunuyor.

Haberin Devamı