Spor Libertadores finali karıştı

Libertadores finali karıştı

Paylaş
Libertadores finali karıştı

Santos ile Penarol arasında oynanan Libertadores Kupası finalinin bitiş düdüğü ile birlikte ortalık karıştı

Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi sayılan Libertadores Kupası finalinde Brezilya'dan Santos'la Paraguay'ın Penarol kulübü karşı karşıya geldi.

Deplasmandaki ilk maçta golsüz berabere kaldığı rakibi Penarol'u kendi evinde 2-1'lik skorla mağlup eden Santos, 1960'lı yıllardan bu yana ilk defa Libertadores Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

Neymar'ın 47. dakikadaki golüyle skor üstünlüğünü ele geçiren ev sahibi ekip, Danilo ile 69. dakikada farkı ikiye çıkararak rahat bir nefes aldı. Bitime 10 dakika kala Durval'ın kendi kalesine attığı gol ise, Penarol'u umutlandırırdı.

Ancak son dakikalarda oyunun kontrolünü elinde tutan Santos, tarihlerindeki üçüncü Libertadores Kupası'nı kaldırmaya hak kazandı. Peleli 1962 ve 1963 yıllarından bu yana ilk defa kupa sevinci yaşayan Santos, Sao Paulo'yu yakalayarak Libertadores'i en fazla kazanan Brezilya ekibi unvanına ortak oldu.

Santos'ta, bir dönem Fenerbahçe forması giyen Edu Dracena, 90 dakika sahada kalırken kaptan olarak kupayı kaldırdı. Eski Galatasaraylı Elano Blumer da 90 dakika sahada kalırken ikinci golün asistini yapan isim oldu.

DÜDÜK SONRASI OLAYLAR ÇIKTI

Öte yandan bitiş düdüğüyle birlikte ortalık savaş alanına döndü. Penarollü futbolcularla bazı Santoslu oyuncular ve taraftarlar arasında tekme tokat kavga yaşandı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5636","5636","201106","5636-9.jpg");