Ekonomi Libya borçlarını ödüyor 50 milyar icin çağırıyor

Libya borçlarını ödüyor 50 milyar icin çağırıyor

Paylaş
Libya borçlarını ödüyor 50 milyar icin çağırıyor

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Libya'da iş yapan Türk müteahhitlerin 250 milyon dolara yakın alacağının ödeneceğini belirterek “50 milyar dolarlık yatırım projesi için Türk firmaları bekleniyor” dedi

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Libya’da iş yapan Türk müteahhitlerin hakedişlerden kaynaklanan ve bir süredir bekleyen 250 milyon dolara yakın alacağının ödenmesi konusunda anlaşıldığını bildirdi. Zafer Çağlayan, Türkiye Müteahhitler Birliği’nden (TMB) heyetle, 17 Haziran’da Trablus’a Libya Sanayi Bakanı Muhammed Ali El Huveyc’in davetlisi olarak bir günlük ziyaret gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Zafer Çağlayan Libya’nın, Çin’den sonra dünyanın en güçlü müteahhitlik sektörüne sahip ülkesi Türkiye’nin, bu sektördeki en önemli partneri olduğunu bildirdi. Libya’da iş yapan 150’yi aşkın müteahhitlik firmasının temsilcisi ile bir araya geldiğini belirten Çağlayan, Libya Sanayi Yatırım Bakanı Muhammed Ali El Huveyc ile sorunları ve geleceğe dönük öngörüleri paylaştıklarını kaydetti.

GRUPLAR GÖRÜŞECEK

Türk firmalarının 2005 ve 2009 arasında Libya’da 192 proje üstlendiğini belirten Çağlayan, proje tutarının 12.5 milyar dolar olduğunu belirterek “Bakan ile görüşmemizde iki ülke ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirmek için kurulacak çalışma gruplarının üyeleri tespit edildi ve çalışma takvimi oluşturuldu. 3 ayda bir toplanacak grupların ilk toplantısı önümüzdeki günlerde Türkiye’de yapılacak” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK FİRMALAR ÜSTLENECEK!

Toplantıda Libya’da planlanan 50 milyar dolarlık yatırım projesinin değerlendirildiğini ve Bakan El Huveyc’in projelerin Türk firmaları tarafından üstlenilmesi için çağrıda bulunduğunu belirten Zafer Çağlayan, “Bu çerçevede, gerekli ortamı oluşturmak için çalışma yapılacak. Başta liman olmak üzere yapılacak çeşitli yatırımlarda da Türk firmalarının rol alması ve bilgi birikiminin kullanılmasında mutabık kalındı” dedi.