Dünya Libya'da bir Amerikan uçağı düştü

Libya'da bir Amerikan uçağı düştü

Paylaş
Libya'da bir Amerikan uçağı düştü

İngiltere'de yayımlanan Daily Telegraph gazetesine göre, Libya'da bir Amerikan savaş uçağı düştü

Gazetenin internet sitesindeki haberde, F-15E tipi uçağın teknik sorun yüzünden düştüğü belirtildi. Haberini bölgedeki muhabirine dayandıran gazete, uçağın pilotunun muhalifler tarafından kurtarıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

KADDAFİ GÜÇLERİ SALDIRIYOR

Libya lideri Muammer Kaddafi’ye bağlı güçlerin ülkenin batısındaki Zintan’a saldırdığı bildirildi. El Cezire’nin haberinde, ağır silahlar kullanan Kaddafi güçlerinin kentin denetimini ele geçirmeye çalıştığı belirtildi. El Cezire televizyonu, dün akşam da Kaddafi güçlerinin Zintan’ı bombaladığını, bombardımanın birkaç saat sürdüğünü duyurmuştu.

Libya lideri Muammer Kaddafi’ye bağlı güçlerin, ülkenin batısındaki Misrata’ya da saldırdığı bildirildi. Görgü tanıkları, Kaddafi güçlerinin muhaliflerin denetimindeki Misrata’ya tanklarla top ateşi açtığını söyledi. Kaddafi güçlerinin, ülkenin batısındaki Zintan’a da ağır silahlarla saldırdığı belirtilmişti.

MİSRATA'DA BİLANÇO 40 ÖLÜ

Haberin Devamı

Libya lideri Muammer Kaddafi’ye bağlı güçlerin ülkenin batısındaki Misrata kentine dün düzenlediği saldırılarda 40 kişinin öldüğü bildirildi.

Bir kent sakini, Reuters’a telefonla yaptığı açıklamada, bu rakamı muhaliflerin kurduğu Milli Komite’nin bir üyesinden aldığını söyledi, ancak bunlardan kaçının sivil olduğunu belirtmedi.

Aynı kişi, kentte insani dram yaşandığını da ifade etti.

Kaddafi güçlerinin, muhaliflerin denetimindeki kente bugün de tanklarla topçu saldırısı düzenlediği, saldırılara keskin nişancıların da katıldığı bildirilmişti.

Saldırılarda bir sivil aracının isabet aldığı, ölenlerden 4’ünün çocuk olduğu belirtilmişti.