Dünya Libya'da gergin gece: 17 ölü

Libya'da gergin gece: 17 ölü

Paylaş
Libya'da gergin gece: 17 ölü

Libya'nın doğusunda muhaliflerin kalesi durumundaki Bingazi yakınındaki silah deposunda meydana gelen patlamada, 17 kişinin öldüğü ileri sürüldü

Cezire televizyonu, muhaliflerin kontrolündeki Bingazi yakınındaki silah deposuna Muammer Kaddafi yanlısı ordu güçlerinin saldırı düzenlediğini ve patlamada 17 kişinin öldüğünü duyurdu, başka ayrıntı vermedi.

Uluslararası ajansların bilgi aldığı El Cele hastanesi yetkilileri ise silah deposunda meydana gelen patlamada 9 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını açıkladı.

KADDAFİ İÇİN TURUNCU BÜLTEN

Doktor Habib El Ubeydi, patlamada silah deposunun yakınlardaki evlerin de isabet aldığını belirterek, ambulansla hala hastaneye getirilenler olduğunu ve can kaybının artmasından endişe ettiğini söyledi.

Bazı haber ajansları patlamanın nedeninin henüz belli olmadığını belirtirken, doktor Ubeydi patlamanın depoya silah toplamak için gidenlerden kaynaklanmış olabileceğini kaydetti.

El Cezire televizyonu dahil diğer kaynaklar ise Kaddafi yanlısı güçleri suçladı. Görgü tanıkları depoda patlamaların sürdüğünü ve bölgede bazı yerlerde yangın çıktığını haber verdi. Libya’da bugün diğer olaylarda da 30 civarında kişinin öldüğü bildirilmişti.

Haberin Devamı