Dünya Libya'da sivil havaalanı vuruldu

Libya'da sivil havaalanı vuruldu

Paylaş
Libya'da sivil havaalanı vuruldu

Libya Hükümeti Sirte'deki sivil havaalanının vurulduğunu ve çok sayıda ölü olduğunu açıkladı

Libya Hükümeti'nden yapılan açıklamaya göre, Sirte'deki sivil havaalanı vuruldu. Çok sayıda ölü olduğu gelen bilgiler arasında. Hükümet, muhaliflerin Trablus'a saldırması durumunda karşılık vereceklerini açıkladı.

NATO UZLAŞMA SAĞLAYAMADI

NATO üyeleri Libya konusunda uzlaşmaya varamadı. Kaddafi güçlerinin Bingazi ile diğer iki önemli kent Ecdebiye ve Misrata'dan çekildikleri bildirildi.

Muhaliflerin sözcüsü ve kentteki hastane kaynakları, Kaddafi güçlerinin ateşinde ölenlerin 40'a çıktığını ve 300'den fazla kişinin de yaralandığını belirterek, can kaybının artabileceğini kaydettiler.

MUHALİF İNTERNET TV'SİNİN KURUCUSU ÖLDÜ

Bu arada, Libya'daki muhalefetin internette yayın yapan televizyonu El Hürra'nın kurucusu Muhammed El Nabbus'un Kaddafi güçlerinin cumartesi Bingazi'ye saldırılarında öldürüldüğü bildirildi.

Merkezi Viyana'da bulunan Uluslararası Basın Enstitüsü'nden (IPI) yapılan açıklamada, bir bilgisayar şirketinin sahibi olan 28 yaşındaki El Nubbus'un, Bingazi saldırılarında hayatını kaybettiği belirtildi.

Fransa Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Albay Thierry Burkhard, Fransız savaş uçaklarının Libya'ya askeri müdahalenin başlangıcından beri tek taarruzunun cumartesi yapıldığını bildirdi.

Sözcü, bu taarruzda Libya ordusuna ait dört zırhlı aracın vurulduğunu, bundan sonra Fransız savaş uçaklarının saldırılarda yer almadığını belirtti. Bu arada, Belçika'ya ait 4 F-16 savaş uçağı, Libya'ya uluslararası koalisyonun müdahalesinde bugün ilk kez yer aldı.

Haberin Devamı