Dünya Libyalı imamdan Erdoğan'a çağrı

Libyalı imamdan Erdoğan'a çağrı

Paylaş
Libyalı imamdan Erdoğan'a çağrı

Bingazi'nin önde gelen din adamlarından Şeyh Ahmet Muğrabi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Kaddafi'nin değil halkın yanında yer almaya" çağırdı

Libya'nın muhaliflerin elindeki Bingazi kentinde cuma namazı, Tahrir Meydanı'nda toplanan kalabalık bir cemaatle kılındı.

Haberin Devamı

Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu kalabalık, Cuma namazı için sabah erken saatlerden itibaren Bingazi kent merkezindeki Tahrir Meydanı'nda toplandı.

Ellerinde muhaliflere ait bayrakların yanı sıra Fransa, ABD, İngiltere, Kanada, Lübnan, Tunus ve Katar bayrakları taşıyan kalabalık, Türkiye aleyhtarı "Erdoğan, biz El Kaide değiliz. Kaddafi'ni al ve silahlanmamızı engelleme", "Biz asi değiliz, devrimciyiz" yazılı pankartlar açtı.

Mahkeme binası önünde okunan ezanın ardından hazırlanan platformda kalabalığa seslenen ve konuşması sık sık tekbir sesleri ile kesilen Bingazi'nin önde gelen din adamlarından Şeyh Ahmet Muğrabi, Kaddafi yönetimine karşı sürdürdükleri mücadelede yaşamını yitirenleri andı ve Kaddafi askerlerini hain olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kaddafi yönetiminin yanında yer aldığını öne süren Muğrabi, kendilerinin herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı olmadığını, Libya halkının aylardır ülkelerinin özgürlüğü için mücadele verdiğini söyledi.

Muğrabi, Başbakan Erdoğan'ın, Kaddafi'nin değil halkın yanında yer alması gerektiğini ifade etti.

Şeyh Muğrabi'nin bir saat süren hutbesinden sonra Cuma namazını kılan kalabalık, ülkelerinin Kaddafi yönetiminden kurtuluşu ve özgürlüğü için dakikalarca dua etti.

Kalabalık, bir süre Kaddafi aleyhine slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

Bu arada, olası bir saldırıya karşı Cuma namazının kılındığı meydan ile çevresindeki binaların çatısında muhaliflerce yoğun güvenlik önlemi alındığı gözlendi.

(A.A.)