Spor Lider kaldığı yerden: 75-77

Lider kaldığı yerden: 75-77

Paylaş
Lider  kaldığı yerden: 75-77

Beko Basketbol Ligi'nde, Banvit, deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 77-75 yendi.

Karşılıklı basketlerle başlayan ilk çeyrekte, 5. dakika 10-10 eşitlikle geçildi. İlerleyen dakikalarda hücum hattındaki ağırlığını artıran Banvit, ilk periyodu 22-21 önde tamamladı.

İkinci periyodun ilk bölümlerinde daha etkili olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Fitch ve Ali Karadeniz’in bulduğu sayılarla 4 sayılık farka ulaştı: 28-24. Rowland önderliğinde maça yeniden ortak olan konuk ekip, 20. dakikada 2 sayı (32-30) farkla öne geçti. Kenardan gelen Levent ile savunma hattında toparlanan Mersin ekibi, seyirci desteğini de arkasına alarak, Altan ve Fitch ikilisiyle üst üste basketler buldu. Banvit’in top kayıplarını, hızlı hücumlarla lehine çeviren Mersin Büyükşehir Belediyesi, soyunma odasına 47-39 üstün gitti.

Üçüncü periyoda hızlı başlayan rakibi karşısında sayı üretmekte zorlanan Mersin temsilcisi, Barbour ve Fitch ile çıktığı ataklardan eli boş döndü. Rowland’ın basketleriyle 24. dakika da farkı 3 sayıya (50-47) indiren Banvit, hücum hattında iyi bir oyun sergilese de ilerleyen dakikalarda pota altında Ali Karadeniz’i durdurmakta zorlandı. Barbour’un isabetli üçlük atışıyla maça yeniden ağırlığını koyan Mersin temsilcisi, farkı 9 sayıya kadar çıkardı. İyi oyununu sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, son periyoda 60-53 önde girdi.

Son periyoda alan savunmasıyla başlayan ev sahibi ekip, Banvit’i dış atışlara zorladı. Hücum hattında üst üste hatalar yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında, Rowland, Davis JR ve Mejia üçlüsünün etkili oyunuyla maça yeniden ağırlığını koyan Banvit, 37. dakikada 2 sayı farkla (73-71) öne geçti. Periyodun son saniyelerinde maça denge getirme şansını yakalayan Mersin ekibi, Fitch’in kullandığı serbest atışların birinden yararlanamadı. Kalan saniyelere rahat giren Banvit, maçı 77-75 galip tamamladı.

Banvit’te Rowland 22 sayıyla takımın en skorer ismi olurken, Mejia de 15 sayıyla destek verdi. Mersin ekibinde ise Fitch ve Ali Karadeniz’in bulduğu 16’şar sayı, galibiyet için yeterli olmadı.

AA

Haberin Devamı