Hakan Çelik Lider SUV yenilendi
HABERİ PAYLAŞ

Lider SUV yenilendi

Haberin Devamı

Renault Grubu’nun satış şampiyonu modeli Dacia Duster, tasarımı, başarılı motorları ve zengin donanımıyla üst sınıfı zorluyor.

İki ay önce Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni Dacia Duster Mart’ta Türkiye’ye gelecek. Duster bütün kategorilerde iddialı bir araç olacak. Yeni dış tasarım, otomobilin güçlü karakterini vurgulayan daha belirgin hatlarıyla ön plana çıkıyor. 4x2 ve 4x4 versiyonları bulunan Duster, gerçek bir SUV konforu ve off-road becerisini bünyesinde barındırıyor.

Lider SUV yenilendi
Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Dacia’da çekici ve kaliteli otomobilleri en uygun fiyata müşterilerimize sunuyoruz. Sürpriz yeteneklerle dolu ve akıllıca tasarlanmış otomobillerden oluşan yalın bir ürün gamına sahibiz” diye konuştu.


ELLER SERBEST


Yeni Duster, önde bir, yanlarda iki ve arkada bir olmak üzere dört kameradan oluşan 360 derece görüş kamerası sistemine sahip. Off-road meraklıları için 4x4 monitörü içerisinde bir pusula bulunuyor ve sürücüye otomobilin arazi açılarını ve konumunu bildiriyor. Güçlendirilmiş şasi ile dikkat çeken yeni Duster’da Eller Serbest Dacia Kart Sistemi de bulunuyor. Kör nokta uyarı sistemi, hız ayar ve sınırlayıcı gibi sistemler de ek güvenlik sağlıyor.

Lider SUV yenilendi
Ocak-Kasım 2017 döneminde 40 bin 921 satış yaparak yüzde 5 pazar payına ulaşan Duster, Türkiye’de satışa sunulduğu 2010’dan bugüne dek 89 bin 485 satış adedi elde etti. Duster, Türkiye’de Dacia’ya son 5 yılın 4x4 otomobil lideri ünvanını kazandırdı.


OTONOM ARAÇLARI TEST EDECEKLER

Lider SUV yenilendi


İsveçli Volvo, otonom sürüş özelliğine sahip araçlarını İsveçli ailelerin yardımıyla geliştiriyor. Aileler, araçları Göteborg ve çevresindeki trafiğe açık yollarda test edecek ve izlenimlerini Volvo mühendislerine aktaracak. Göteborg’lu Hain ve Simonovski aileleri, ilk iki aile olarak Drive Me projesine destek vermek üzere Volvo XC90 premium SUV’larını teslim aldı. Yıl başında onlara üç aile katılacak. Projeye 4 yılda 100 kişi dahil edilecek.


YARIS'E 5 YILDIZ


Bu yılın başında tanıtılan 2017 model Toyota Yaris, bağımsız kuruluş Euro NCAP’in çarpışma testlerinden başarıyla geçti ve en yüksek puan olan 5 yıldızla ödüllendirildi. 2017 Toyota Yaris modelinde, sadece sürücü için değil yolcuların güvenliği için de özellikler sunuluyor. Arka emniyet kemerlerinde kuvvet sınırlayıcılar bulunuyor. Baş destekleri, omurga yaralanmalarını önlemek üzerine yeni bir tasarıma sahip. Çocuk koltuğunu güvenli biçimde yerleştirmek ise Isofix bağlantı sistemleriyle çok daha kolay yapılabiliyor. Ayrıca şu anda Avrupa’da satılan neredeyse tüm Toyota modellerinde Toyota Safety Sense sistemi yer alıyor.

Lider SUV yenilendi


KONA'YA TAM PUAN

Lider SUV yenilendi


Hyundai Kona, Türkiye’de satışa sunulmasına az bir süre kala iddialısını kanıtladı. Güçlü ve ekonomik motor seçenekleri ve çekici tasarımıyla fazlasıyla dikkat çekmeyi başaran Kona, Euro NCAP’in yaptığı çarpışma testlerinden en yüksek derece olan 5 yıldızı alarak güvenlikte de kendini ispatladı. Yetişkin yolcu, çocuk yolcu, yaya ve güvenlik desteği olmak üzere dört ayrı bölümde gerçekleştirilen çarpışma testlerinde segmentinin en iyi sonuçlarından birine imza atan Kona’nın bu sonuca ulaşmasında Hyundai SmartSense olarak adlandırılan en yeni aktif güvenlik ve sürüş destek özelliklerinin büyük rolü oldu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder