Siyaset 'Liderler toplansın' çağrısına toptan ret
Paylaş
'Liderler toplansın' çağrısına toptan ret

Gül, “Liderleri yuvarlak masada toplamayı düşünüyorum” demişti; ancak ne Başbakan Erdoğan ne de CHP ve MHP öneriyi kabul etti

'O ZİHNİYETLE ASLA GÖRÜŞMEM'

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davet etmesi halinde liderler toplantısına katılacağını ancak muhalefetle bir arada olmayı arzu etmediğini açıkladı. Erdoğan, Amerika-Meksika gezisi dönüşü şunları söyledi: “Bu beyefendiler başından beri sürece takoz koydular. Şehitlerimiz üzerinden siyasi istismar konusu yaparak hükümeti ihanetle, hıyanetle adeta hakarete maruz bırakan bir anlayıştan ben hiçbir şey beklemiyorum ve onlarla bir araya gelmeyi de arzu etmiyorum. Çünkü bu iktidara, bu konudaki hassasiyeti sebebiyle bu tür harekette bulunan bir anlayışla asla bir araya gelmek söz konusu olamaz.” Erdoğan, Tokat Reşadiye’deki terör saldırısını PKK’nın üstlenmesini de “Ayrı bir strateji, taktik olabilir. Zaten bu tür bir vahşeti, ancak terör örgütü yapar, başkası yapamaz” diye değerlendirdi.

Haberin Devamı

'CUMHURBAŞKANI TARAF OLDU'

Gül’ün liderleri yuvarlak masa etrafında toplama önerisine CHP ve MHP kapıyı baştan kapattı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, “Cumhurbaşkanı olayın tarafıdır. Makamında tarafsız olması gerekirken, ‘Fırsatı kaçırmayalım. Güzel günler göreceğiz’ diyerek bu açılımı başlatmıştır. Güzel günler yerine, Reşadiye’de 7 askerimizin şahadetiyle, Habur skandalıyla, çadır mahkemeleriyle karşılaştık. Bunların sorumluları arasında siyasal ve manevi olarak Abdullah Gül vardır” dedi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da “Cumhurbaşkanı kendisine başka yol arkadaşı arayıp bulsun. Bu sürece asla katkı vermeyeceğimizi, bu yöndeki davetlere katılmayacağımızı başından ifade ettik” diye konuştu.