Spor Liderlik savaşını Chelsea kazandı

Liderlik savaşını Chelsea kazandı

Paylaş
Liderlik savaşını Chelsea kazandı

Old Trafford'daki liderlik savaşını Chelsea kazandı

İngiltere Premier Liginde zirve mücadelesi veren Manchester United ve Chelsea'nın Old Trafford'daki mücadelesinde gülen tarafa Chelsea oldu.

İki tarafın da çok kontrollü bir şekilde başladığı mücadelede ilk gol 20. dakikada Chelsea adına Joe Cole'dan geldi. İlk 45 dakikada rakibine bariz bir üstünlük kuran Maviler, rakibinin organize ataklar geliştirmesine izin vermedi ve skoru korumayı başardı. İlk yarıda Chelsea adına en etkili isim Fransız oyuncu Florent Malouda'ydı. Cole'un attığı golün asistini yapan Molouda yı durdurmakta zorluk çeken United'da Scholes ve Neville bu oyuncuya yaptıkları fauller sonrası sarı kart gördü.

İlk yarıda çok etkisiz bir oyun ortaya koyan Manchester United, ikinci yarıda bambaşka bir görüntüdeydi. Tecrübeli oyuncu Ryan Giggs'in önderliğinde rakip kaleye gitmeye başlayan United'da Park ve Berbatov yakaladıkları gol pozisyonlarını değerlendiremediler. İkinci yarıda tamamen skoru korumaya yönelik bir oyun ortaya koyan Chelsea'de sakatlıktan kurtulan Didier Drogba 70. dakikada Anelka'nın yerine oyuna dahil oldu. Oyuna girdikten 8 dakika sonra yakaladığı ilk pozisyonu gole çeviren yıldız oyuncu takımını rahatlattı. Yardımcı hakemin bu goldeki açık ofsaytı görmemesi ise maçın en kritik kararı oldu.

2-0 Geriye düştükten sonra baskıyı iyice arttıran Manchester United'ın tek golü 81. dakikada, oyuna sonradan giren genç İtalyan Federico Macheda'dan geldi. Golde Machede'nın eliyle topa dokunduğunu düşünen John Terry uzun süre maçın hakemi Mike Dean'a itirazlarda bulundu.

Maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Chelsea puanını 74'e yükselterek liderlik koltuğuna otururken, rakibi Manchester United 72 puanda kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

Maçı İngiltere milli takımı antrenörleri, Portekiz milli takımı teknik direktörü Carlos Queiroz, Fildişi Sahili milli takımı teknik direktörü Sven-Goran Eriksson ve İngiltere milli takımı antrenörleri de takip etti.

Manchester United'da Rooney'in eksikliği hissedildi. Yıldız oyuncunun yokluğunda özellikle ilk yarıda rakip takımı hiç zorlayamayan United, pozisyon üretmekte zorluk çekti. Rooney'in yerine maça ilk 11'de başlayan Dimitar Berbatov'da oldukça etkisiz bir oyun ortaya koydu. Buna rağmen iki önemli gol pozisyonu yakalayan Bulgar oyuncu bu pozisyonları değerlendiremedi.

Manchester United taraftarlarının, klübün sahibi Amerikalı iş adamı Malcolm Glazer aleyhine protestoları bu karşılaşmada da sürdü. Old Trafford tribünlerini dolduran taraftarların bir çoğunun klubün kuruluş renklerini taşıyan sarı-yeşil atkıları boyunlarında taşıdıkları görüldü. Bu atkıların üzerinde 'Takımızı seviyoruz, Glazer'dan nefret ediyoruz' yazıyor.

Haberin Devamı