Spor Ligde heyecan dorukta

Ligde heyecan dorukta

Paylaş
Ligde heyecan dorukta

Turkcell Süper Lig'de bitime 3 hafta kala, şampiyonluk yarışı son hızıyla devam ederken, 3 takım ise ligden düşmemek için mücadele ediyor

Ligin 31. haftasında alınan sonuçlardan sonra 67 puanla liderliğe yükselen Fenerbahçe, son 3 haftaya 1 puan farkla önde girerken, mutlu sona ulaşmak için büyük avantaj yakaladı.

32. haftada sahasında Eskişehirspor’u konuk edecek olan sarı-lacivertliler, 33. haftada Ankaragücü ile deplasmanda, ligin son haftasında ise sahasında Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek.

Haftaya 65 puanla ilk sırada giren, ancak Galatasaray ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak liderliği kaybeden Bursaspor ise son 3 haftalık periyotta Ankaraspor maçından alacağı hükmen galibiyetin yanında, kalan 2 maçtan da 3 puanla ayrılarak, kaybettiği koltuğu geri alabilmek için mücadele edecek.

Yeşil-beyazlılar, 32. haftada sahasında Kayserispor’u konuk ederken, 33. haftayı ise Ankaraspor maçı nedeniyle "bay" geçecek. Yeşil-beyazlılar, ligin son haftasında ise sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak.

GALATASARAY'IN HEDEFİ 3 MAÇINDAN DA GALİBİYETLE AYRILMAK

Fenerbahçe ve Bursaspor’un ardından 61 puanla 3. sırada yer alan Galatasaray, en azından Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek adına, kalan 3 maçından da galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Sarı-kırmızılılar, son 3 haftalık periyotta, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sahasında Antalyaspor ve deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek.

31. haftada Sivasspor ile berabere kalarak şampiyonluk yarışında rakiplerinin gerisinde kalan Beşiktaş ise Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için mücadele etmeye devam ediyor. 32. haftada deplasmanda Diyarbakırspor’a konuk olacak siyah-beyazlılar, 33. haftada sahasında Manisaspor’u konuk edecek ve ligi deplasmanda Bursaspor ile yapacağı maçla noktalayacak.

DENİZLİSPOR, LİGDEN DÜŞEN 2. TAKIM OLDU

Turkcell Süper Lig’de küme düşmeme mücadelesi veren takımlardan Denizlispor, sahasında Ankaragücü ile 0-0 berabere kalarak, ligden düşmesi kesinleşen ikinci takım oldu.

Ligden düşecek 3. takımı belirleyecek son 3 haftalık sürede ise Diyarbakırspor, Sivasspor ve Manisaspor, Turkcell Süper Lig’de kalabilmek için tüm güçlerini yeşil sahaya yansıtacak.

Ligin 31. haftasını Ankaraspor maçı nedeniyle 3 puanla kapatan ve puanını 27’e çıkaran Diyarbakırspor, gelecek hafta sahasında Beşiktaş’ı konuk edecek. 33. haftada Kasımpaşa deplasmanına gidecek Diyarbakırspor, ligin son haftasında ise sahasında Eskişehirspor’u ağırlayacak.

Haftayı 31 puanla 15. sırada geçen Sivasspor ise gelecek hafta sahasında Kasımpaşa’yı ağırlayacak. 33. haftada deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak olan Sivasspor, sezonun son maçında ise sahasında Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek.

31. haftada deplasmanda Kayserispor’u yenerek puanını 33’e çıkaran ve ligde kalma yolunda büyük bir adım atan Manisaspor da Ankaraspor maçı nedeniyle bu haftayı maç yapmadan geçecek ve hanesine 3 puan daha yazdıracak.

Ligin 32. haftasında Beşiktaş ile karşılaşacak Manisaspor, son haftada ise sahasında Kasımpaşa’yı konuk edecek.

TAKIMLARIN KALAN MAÇLARI



ŞAMPİYONLUK YARIŞI

FENERBAHÇE: 67

Eskişehirspor
Ankaragücü (D)
Trabzonspor

BURSASPOR: 66

Kayserispor
Ankaraspor
Beşiktaş

GALATASARAY: 61

İstanbul Büyükşehir Belediyespor (D)
Antalyaspor
Gençlerbirliği (D)

BEŞİKTAŞ: 58

Diyarbakırspor (D)
Manisaspor
Bursaspor (D)

KÜMEDE KALMA MÜCADELESİ

MANİSASPOR: 33

Ankaraspor
Beşiktaş (D)
Kasımpaşa

SİVASSPOR: 31

Kasımpaşa
Eskişehirspor (D)
Ankaragücü

DİYARBAKIRSPOR: 27

Beşiktaş
Kasımpaşa (D)
Eskişehirspor

AA

2

Haberin Devamı