Spor Lille ilaç olacak mı?

Lille ilaç olacak mı?

Paylaş
Lille ilaç olacak mı?

Liderliği Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe'nin, UEFA Avrupa Ligi'nde Lille ile yapacağı maç morallerin düzelmesi için büyük önem taşıyor

Turkcell Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda üst üste yaptığı son 3 resmi maçta kazanamayan Fenerbahçe’ye, bu sezonun ilk bölümünde Avrupa Ligi (H) Grubu’nda yaptığı son 4 maç adeta nefes aldırmıştı.

Fenerbahçeli futbolcular, ligde aldıkları kötü sonuçların ardından Avrupa arenasında elde ettikleri galibiyetlerle moral kazanarak, performans düşüklüğü yaşadıkları dönemde şampiyonluk yarışına tutundular.

Ligde ikinci yarıya yaptığı iyi başlangıcın ardından 20. haftada Diyarbakırspor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanşında Bursaspor’a 3-1 yenilirken, ligde 21. hafta mücadelesinde Manisaspor deplasmanında 2-2 beraberlik aldı.

YENİLGİLER SONRASI AVRUPA'DA GALİBİYET

UEFA Avrupa Ligi'ne (H) Grubu’ndaki yarışa Kadıköy’de Twente yenilgisiyle (2-1) başlayan sarı-lacivertliler, gruptaki ilk galibiyetini ikinci maçta Sheriff deplasmanında (1-0) elde etti. Fenerbahçe için sıkıntılı süreç ligin 9. haftasında Gaziantepspor yenilgisinin (2-1) ardından başladı.

Gaziantep deplasmanından yenilgiyle dönen sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi’nde Steaua Bükreş karşısında Romanya’da aldığı 1-0’lık galibiyetle derbi öncesi toparlanıp, 10. hafta mücadelesinde Galatasaray’a karşı 3-1 kazanmasını bildi.

Ligin 11. haftasında bu kez Kayserispor deplasmanında 1-1’lik beraberlikle puan yitiren sarı-lacivertliler, Rumen rakibi karşısında bu kez Kadıköy’de aldığı 3-1’lik galibiyetle rahatladıysa da bu maçtan 15 gün sonra ligin 13. haftasında çıktığı Beşiktaş derbisinde 3-0, 14. haftasında ise Kasımpaşa karşısında 3-1’lik yenilgiler aldı.

SON 5 MAÇINI DA KAZANDI

Avrupa kupalarında yaptığı son 5 maçı kazanan Fenerbahçe, Lille karşısında istikrarını korumak istiyor. Kadıköy’deki Twente yenilgisinin ardından UEFA mücadelesinde çıkışa geçen sarı-lacivertliler, grubun diğer maçlarında Sheriff ve Steaua Bükreş’e karşı 2’şer galibiyet alıp, rövanşta da Twente’yi mağlup etmişti.

Haberin Devamı